La Mostra de Gastronomia de Peralada celebra 26 anys amb platillos i postres d’alt nivell gastronòmic.

Josep Golobardes Alsina va obtenir ahir el primer premi en el Concurs de Platillos de la Mostra Gastronòmica de Peralada amb el plat Platillo de pollastre de Festa Major amb figues. Pel que fa l’apartat de postres el guardó va ser per a Dolors Callís Gumbau que va elaborar un Púding de pera.


Els accèssits d’aquesta 26a edició també foren molt disputats donat l’alt nivell gastronòmic. En l’apartat de platillos el guardó va ser Idèlia Mesas Bastidas que va cuinar un Platillo de cananes amb ceba i, en l’apartat de postres Roser Oliveras Punset amb el seu Pastís de nous.

Per segon any consecutiu els xefs més petits de la casa també van ser protagonistes de la Mostra, participant en la categoria junior de postres. Els guardonats en aquesta segona edició foren Blai Cervera Cortada amb el postres Pastís de xocolata amb melmelada de figues i Xènia Brugat Sánchez que va elaborar el Pastís de xocolata 'el més fàcil del món'.
Els guardons d’aquest any han estat elaborats enguany pels artistes vilanovins Miquel Barneda i Blanca Valls.
La Mostra Gastronòmica que es va celebrar al Centre Social va començar al matí amb l’exposició dels plats que participaven al concurs. També, al migdia, al passeig de la Principal de Peralada, la Cobla La Principal d’Olot oferiren 4 sardanes.
El jurat d’enguany estava integrat per cuiners, restauradors i gastrònoms de reconegut prestigi.

NOMS DEL JURAT

- el Sr. Jaume Subirós del Motel Empordà .
- el Sr. Xavier Sagristà del Restaurant Castell Peralada.
- el Sr. Salvador Jordà de l'Hotel Restaurant Emporium
- la Sra. Roser Bronsoms del Restaurant Can Jeroni.
- el Sr. Bernat González de Collverd.
- el Sr. Joaquim Darnés de L’Obrador d’en Quimo i de la Pastisseria Iris.


La Mostra de Gastronomia Empordanesa de Peralada, que va tenir cabuda per a 200 comensals, també va incloure un aperitiu a càrrec de diverses cases comercials de la comarca.