Experiència gastronòmica amb Toni Gerez i Xavier Sagristà

Els protagonistes de la edició dels Tasts i Tastets de Peralada 2017 son a càrrec de la direcció del Castell Peralada Restaurant, és a dir del xef Xavier Sagristà i el cap de sala i sommelier Toni Gerez. En concret, aquest cicle gastronòmic ofereix una programació de sopars maridatge temàtiques. Cadascuna de les jornades culinàries es centra en un producte de proximitat concret, que serà el protagonista del menú que confecciona Xavier Sagristà i que marida Toni Gerez.

Per tal de viure aquesta experiència gastronòmica, varem participar en el Tast i Tastets de Cuina marinera i tot seguit us passem a detallar aquesta experiència gastronòmica.

El nou espai gastronòmic
L’espai del nou Castell Peralada Restaurant, inaugurat el juliol de 2016, és un nou espai gastronòmic d'alt nivell, dissenyat per l’estudi d’interiorisme de Sandra Tarruella, que han dissenyat un local atemporal, elegant i sofisticat en el qual conviuen harmònicament antiguitats del Museu de Peralada amb mobiliari de disseny italià i peces a mida sòbries, de línies pures i materials nobles. Es tracta d’un espai de més de 300 m2, totalment renovat, ideal per a gaudir d’una autèntica experiència sensitiva. Amb un nou disseny de cuina a la vista, el restaurant disposa de diverses sales ubicades a les torres del Castell i d’una terrassa davant del llac amb vistes als impressionants jardins.

Els plats que s'elaboren al Castell Peralada Restaurant són el resultat de la passió, il•lusió i dedicació d'un equip comandat per Xavier Sagristà i Toni Gerez, un tàndem gastronòmic amb més de trenta anys d'experiència junts, formant part de El Bulli i posteriorment dirigint l'Hotel Restaurant Mas Pau durant vint anys, on van rebre la seva Estrella Michelin. Gerez i Sagristà són garantia d'una experiència gastronòmica d'alt nivell.
La cuina de Sagristà és una evolució de segles de tradició culinària reinterpretada de manera creativa i basada en els exquisits productes del territori i en la qualitat dels productes de l'Empordà, des de la terra i fins al Mediterrani.
A l’altra banda trobem a Toni Gerez, qui està al capdavant de la sala, de l'exclusiva bodega i de la selecció d'un excel•lent carro de formatges.

El menú proposat per a aquest Tast i Tastets de Cuina Marinera estava format per cinc tapes i snacks inicials: Mar-dalena de pop, Marinera de cloïsses,Tall de pollastre amb gambes, Escabetx de clavellada i cranc de clova tova en tempura, maridades amb Manzanilla San León Reserva de Família - D.O. Manzanilla - Sanlúcar de Barrameda.

Pel que fa al menú es va iniciar amb una “Amanida Mar i Muntanya” acompanyada d’un Perafita Blanc de la D. O. Empordà, seguida d’una “Sopa freda de pescador” i el vi Domaine Weinbach Sylvaner Reserve- A.O.C. Alsace, al qual va seguir la “Romescada de peix” que es va maridar amb un Chivite Blanc Colecció 125 de la D.O. Navarra. Completava el menú uns magnífics “Calamars farcits amb carn de perol i bolets” amb el vi negre XXX Aniversari Festival de Peralada Reserva Especial 2013 de la D.O. Empordà.

Abans d’arribar als postres, Toni Gerez ens va oferir una selecció de formatges maridats amb Cava Privat Rosé Ecològic. Pel que fa als postres, Xavier Sagristà i el seu equip varen realitzar un “Cremat de ratafia” i una espectacular elaboració que varen batejar com “Fons marí” que anava maridada amb un Nadal 1510 Botrytis Noble Reserva Familiar 1998 – de la D.O. Penedès i que va cloure aquest Festival Gastronòmic i aquesta experiència sensorial. Si voleu gaudir d’aquesta experiència, encara és possible, ja que encara queden dues oportunitats més de gaudir dels sopars maridats de tast i tastets:

Els dies 8 i 9 de novembre, Caça i Fruites del Bosc;i els dies 13 i 14 de desembre, Tast i Tastets de la Tòfona de temporada