La cuina de la Xeli, ara, ben maridada amb cervesa artesana altempordanesa

Destaca la recent incorporació de la Eidos Beer, cervesa artesana de Roses, ideal per acompanyar la seva cuina de fusió francesa-catalanoespanyola.

El Racó de la Xeli, situat al carrer de la Jonquera, a tocar de la plaça de l’Ajuntament, ofereix una proposta gastronòmica molt elaborada i única a la zona: un conjunt de plats i tapes de fusió francesa-catalanoespanyola. Per exemple, un plat que ha tingut bona sortida aquest desembre ha estat el gratin de pêches: una proposta típica de França, amb tècniques i ingredients típics d’allà, però presentada a l’espanyola, en forma de paella. També destaca el carpaccio de bou, el tàrtar de salmó amb xips de verdures, les vieires amb trufa i xoriç amb ou de guatlla o les ostres fresques amb pa de sègol i vinagre de “chalota”.

Quant a novetat, destaca el fet que El Racó de la Xeli ha incorporat recentment la Eidos Beer, una cervesa artesana de Roses; concretament quatre tipus, tots ells de baixa graduació (d’entre 4,7 i 7 de volum). El lema cerveser de la marca és un aliment per a l’ànima, ben justificat per la Xeli: “És una cervesa molt suau, ideal per acompanyar els nostres plats, com per exemple les ostres o el foie gras”. En el restaurant es troben cartes en català, castellà, anglès i francès, per tal de conèixer l’elaboració i les característiques de cadascun d’aquests estils de cervesa, fermentades amb tres i quatre maltes.

Com a vivència viscuda a finals de novembre, la propietària del local destaca molt positivament la forma com l’establiment va aprofitar el Black Friday. Tanmateix, subratlla que a la ciutat no es va donar la suficient importància a aquest dia: “Amb totes les possibilitats que té Figueres i el seu Museu Dalí, el Black Friday hauria de ser més explotat. Conec molts francesos que van anar, per exemple, a Girona, pel fet d’haver sabut de moltes promocions que s’hi feien. Nosaltres, tanmateix, vam fer un 20% de descompte al menú, un 30% a carta i un 50% a les begudes i vam tenir ple, tot i només haver fet publicitat interna. Si normalment ja gaudeixo treballant, aquell dia, amb tants clients gaudint de la nostra cuina a uns preus exageradament assequibles, va ser magnífic”.

EL RACÓ DE LA XELI
C. de la Jonquera, 6, 17600 Figueres
www.xeli.es