Restaurant xinés Shang-Haï,més de 40 anys d’experiència i servei a la comarca

El passat mes de març, per la festivitat de Sant Josep es varen complir 45 anys de l’obertura a Figueres del que vaser el primer restaurant xinés, no sols de l’Empordà, sinó de les comarques gironines: El restaurant Shang-Haï.

Els seus responsables eren el matrimoni xinés format per Pablo i Leticia Lee, que uns mesos abans havien arribat a Figueres, procedents de Madrid i els quals, després d’unes vacances, varen arribar a Figueres i s‘enamoraren d’aquesta terra on, per a poder-se quedar per sempre, volgueren establir arrels i muntar un restaurant xinés a la ciutat. Un local de planta baixa al Corriol de les Bruixes, a tocar del carrer Peralada i del centre comercial que, amb el nom de Restaurant shang-Hai, és on decidiren establir-se, i on, després d’ampliacions i reformes, encara mantenen el restaurant. Actualment la família Lee són un referent a Figueres no ja pel seu local gastronòmic sinó també per la seva bonhomia i personalitat i l’exemple d’integració en les xarxes socials i culturals de la ciutat, on són molt apreciats.

Pel que fa a l’establiment gastronòmic pròpiament , Fermin Lee, germà del fundador és actualment qui regenta el local amb la mateixa filosofia i amb l’experiència acumulada al llarg dels anys tant amb el seu germà Pablo, com a l’ofici aprés a l’escola d’Hostaleria i Turisme, de Girona o al seu propi local figuerenc.

Fermín Lee ens diu que la “La carta del Shang-Haï és una carta de cuina oriental, bàsicament xinesa, a la que al llarg dels anys hem anat introduint algunes variacions i ingredients per adaptar-nos al gust dels nostres clients i mantenir viu l’esperit del local”.. Ens continua explicant que “per a la família i tot l’equip del Shang-Haï és una gran satisfacció i recompensa la confiança demostrada al llarg de tants anys pels nostres amics i clients”. La seva cuina i les seves especialitats -que inclouen un ampli ventall de possibilitats-, des de plats dolços a agredolços i picants,des d’arrebossats a plats amb salses variades, verdures, arrossos i carns, el seu ànec Pequin o la fondue xinesa a base de brou, i molts altres, sempre receptes de cuina xinesa de base tradicional,adaptades a cada temporada i que la converteixen en una experiència única on poder tastar olors i textures d’una cuina xinesa que incorpora tradició i innovació. A més de tot el que hem esmentat,el que fa especial al Restaurant Shang-HaÏ, de Figueres és la seva llarga experiència i el tracte personal i familiar que més que un client et fa sentir com a un convidat.

Situat al carrer de la Jonquera, 8 i al Corriol de les Bruixes,11, de la ciutat de Figueres,el Restaurant Shang-Haï de la ciutat de Figueres és obert cada dia de la setmana de 13.00 a 15.30 i de 20.00 a 23.00 hores. Els migdies no festius disposa d’un menú diari. És recomanable fer reserva prèvia al telèfon 972 50 30 50 (www.shanghai.cat)

Redacció, JMO