Antaviana, una oferta gastronòmica ben cuidada i allunyada dels tòpics

Elegància, calma i harmonia defineixen l’Antaviana, tant pel que fa als seus distintius plats com el seu cuidat espai.

L’Antaviana, el restaurant i espai de vins i tapes ubicat pràcticament davant del Museu Dalí, segueix sent un dels establiments gastronòmics destacats de Figueres i una constant aposta per la cuina slow food: és a dir, una forma de treballar, en tot moment, amb productes de temporada i de proximitat.

D’aquesta manera, en Carles, propietari de l’Antaviana, comenta que la seva prioritat sempre és servir-se de tot allò que ens ofereix l’horta més propera. Així, per exemple, adquireix espàrrecs verds de Riumors, per combinar-los amb crema de formatge comté, un dels grans formatges francesos. “Treballar amb cuina slow food implica que has d’improvisar contínuament, sobre la marxa, segons l’època i el mercat”, comenta.

De cara al bon temps, ens deixa entreveure que en molts plats apareixeran diverses fruites. El préssec possiblement serà protagonista en alguna mena d’estofat. A més, la tòfona d’estiu o els ceps substituiran les múrgoles que, fins fa poques setmanes, elles i la seva saborosa crema de foie gras tenien molta sortida.

A l’hora de parlar dels seus vins, l’Antaviana destaca per oferir un llistat de vins naturals, dinàmics i ancestrals, adjectius que defineixen la tendència vinícola actual. Alguns d’aquests són els vins provinents de Còsmic Vinyaters, celler ubicat a Agullana.

D’altres vins destacats, amb aquestes característiques i que es poden trobar a l’Antaviana, són els de les Vinyes Cal Batlle (Penedès), els anomenats Doble Plaer (Priorat) i les ampolles franceses del celler En attendant la pluie, com per exemple el destacat L’eau a la Bouche. Al llarg del mes de maig, en Carles també ha visitat el celler d’en Joan Rubió, conegut enòleg que havia treballat per l’empresa de caves Recaredo. D’aquesta manera, el restaurant ofereix aquests vins de renom, preparats al Penedès.

En definitiva, l’Antaviana transmet, en tot moment, elegància, calma i harmonia, tant en l’ambient i la decoració com en els seus plats. La seva renovada carta en tot moment us sorprendrà, juntament amb el seu elaborat menú diari.


RESTAURANT ANTAVIANA
C. Llers, 5-7
17600 Figueres, Girona, Alt Empordà
www.restaurantantaviana.cat