Guillem Pérez, una nova 'estrella' al Restaurant Miramar, de Llançà

El fill de Paco Pérez i Montse Serra s’incorpora a la sala del guardonat restaurant.

En aquesta ocasió no parlarem de cap estrella de reconeixement d’alguna revista o publicació gastronòmica, sinó de la recent incorporació al guardonat Restaurant Miramar, de Guillem Pérez Serra, ni més ni menys que el fill de Paco Pérez i Montse Serra, creadors i ànima del restaurant llançanenc des del 1984, quan varen transformar el senzill hostal familiar amb restaurant a peu de platja al port de Llançà fins arribar a convertir-lo en un lloc de peregrinatge per a gourmets de tot el món, un restaurant contemporani i d’avantguarda amb 2 estrelles Michelin i dos Sols a la Guia Repsol.

Ens trobem amb en Guillem a la recepció de l’hotel i restaurant Miramar i un cop fetes les salutacions acordem sortir al mateix Passeig Marítim per realitzar aquesta entrevista. Fa un esplèndid dia estiuenc, amb un cel blau, i molt net i la platja es comença a anar omplint. Hem sortit per poder gaudir del paisatge del Passeig Marítim, on es troba el Miramar i perquè a aquesta hora, quarts d’onze del matí, el restaurant, ja està amb molta activitat amb el personal netejant, muntant les taules i preparant el servei del migdia. En Guillem ha escollit treballar a la sala, perquè com ell ens explica “El Miramar és casa meva,he viscut la meva infantesa i l’adolescència i ja de petit participava i ajudava els pares en el menjador,em presentaven als clients habituals i vaig anar coneixent i reconeixent el servei que es fa des de la sala”. “El cuiner”, ens diu, “fa el seu treball a la cuina, però un cop el plat surt a la sala és feina del cambrer i el personal de sala explicar el plat, el que ha volgut reflectir el cuiner amb ell i també copsem les sensacions i experiències del client”.

Amb vint i pocs anys, en Guillem és un noi jove però molt mentalitzat i conscienciat del que han fet els seus pares en el món gastronòmic i ens destaca que “El Miramar és un somni del que tota la família ens sentim protagonistes,i personalment estic molt content de poder col·laborar al màxim en aquesta experiència.”

Des de fa un any en Guillem s’ha integrat definitivament com a ajudant de sala al costat del sommelier Toni Gata Reina, “un altre element important del Miramar, on treballa des dels 17 anys i ja en fa més de dues dècades que està a la casa”. Amb ell, -ens continua explicant- estem immersos en un projecte d’anar coneixent tots els cellers de la D.O. Empordà. Els visitem, coneixem les seves terres, les instal·lacions i de vegades fins i tot els propietaris que ens expliquen i ens donen a conèixer i a tastar els seus vins en primera persona. És un projecte molt interessant que ens ajudarà a conèixer el moment del vinyar empordanès, que és clarament emergent, i del seu futur”.

Joventut, eficàcia i exigència en el treball però sobretot, “posar-hi molta il·lusió” en el que fa, son les premisses d’aquesta nova promesa, que obre la porta a la quarta generació de la mateixa família al front d’un restaurant, -i ara hotel-,que són ja història de la Costa Brava i de la gastronomia del més alt nivell. Benvingut!!

Redacció, JMO