El Restaurant Falconera, un referent en arrossos a Roses

Al número 24 de l’Avinguda Jaume I, de Roses, trobem un establiment restaurador amb el nom de Restaurant Falconera, un nom en homenatge al cap rosinc des del qual es domina visualment tot el golf de Roses i que històricament ha estat un important punt de guaita, i quina imatge fotogràfica presideix una de les parets del local.

El Restaurant Falconera, obert el desembre del 2016, és un local petit i acollidor, amb una capacitat per a uns 40 comensals, i alhora un espai modern i clar amb una decoració que ens convida a relaxar-nos per a poder gaudir dels plats que ens elaboraran des de la cuina que es troba a la vista dels clients.

Al capdavant del local i de l’equip del Falconera es troba Gregory Abella, experimentat cuiner que ha treballat a reconeguts establiments de casa nostra com Nou Fusió, Almadraba Park Hotel, Motel Empordà, Hotel Canyelles, i també de Barcelona i París. L’any 2011, va quedar finalista al VI Campionat d’Espanya per a joves cuiners, celebrat a Vitoria-Gasteiz dins el XVII Congrés Nacional de la cuina d’autor. Des de aquest mateix any Gregory Abella ha passat a formar part del col·lectiu “La cuina del vent".

El local està presidit pel concepte show cooking, i la seva cuina es caracteritza per la utilització de productes de proximitat o km 0 destacant tant pel producte com per la seva cuina, una cuina mediterrània on la seva especialitat en arrossos de tota mena és molt present. Arròs caldós, diferents tipus de paelles, arròs amb llamàntol, i fins i tot el plat batejat com a “NOpaella” elaborada sense els ingredients tradicionals. Gregory Abella ens explica que ”La nostra idea és arribar a ser un restaurant referent en arrossos,amb moltes variacions i i sortint dels topics de les elaboracions pensades per als turistes”. Malgrat això la carta del Falconera ens ofereix un ampli ventall de possibilitats a l’hora d’escollir diferents plats d’entrants, de peix com les gambes de Roses, Suquet, etc; o de carn (tàrtar de bou i moltes elaboracions amb l’ànec com a protagonista, i un seguit de postres per a posar el colofó als àpats, que podreu maridar amb una àmplia carta de vins empordanesos, de Catalunya i algunes referències franceses. Tot amb una presentació exquisida i un servei eficient que fan mereixedor d’una visita a aquest restaurant al qual us animen a descobrir i gaudir-ne personalment.

L’horari de servei és de 12:45 a 16:00h i de 19:30 a 23:00 hores i és tancat els dilluns de tot l’any. Per a reserves es recomanable trucar al telèfon 972 25 64 45.

Redacció, J.M.O.