Restaurant La Tina, més de mig segle elaborant  cuina tradicional catalana a El Port de la Selva

La família Paltré Cervera varen obrir el local a finals dels any 60 en un antic celler.

El Port de la Selva compta amb molts atractius que el fan mereixedor d’una visita, com el monestir de sant Pere de Rodes, el pont vell, l’església de la Mare de Déu de les Neus, les seves platges i nombroses cales, la seva gastronomia i l’atractiu de les seves cases blanques i els estrets carrers de la zona antiga. Precisament aquests dos atractius els trobem plegats a l’Hostal La Tina, un establiment hoteler que gaudeix, a més, d’un restaurant amb el mateix nom. Situat al carrer Major,número 15, de la vila marinera, en un antic edifici ja documentat al segle XVIII, on les cases blanques estan tan juntes les unes de les altres que semblen buscar plegades l’abric de la Tramuntana. La Tina agafa el seu nom de la part de l’antiga casa pairal on s’havia trobat el celler i on s‘elaborava i guardava el vi.

La carta del Restaurant La Tina ens ofereix la possibilitat de tastar plats i especialitats tradicionals catalanes, com un bon suquet de peix, uns calamars o gambes del Port de la Selva a la planxa,Fideuada o arròs caldós amb Llamàntol, arròs negre amb peix, graellada de peix, turbó al forn, musclos a l’estil de la casa, etc. Si el que es vol és menjar carn també ho podrem fer a La Tina, ja que entre altres podrem tastar una vedella estofada amb bolets variats, entrecot de vedella de Girona o bé uns canelons casolans de tota la vida, entre d'altres plats, sempre acompanyats amb vins de la D.O. Empordà. Un ampli assortiment d’entrants i postres complementen les opcions de La Tina, on també disposen d’un complet menú diari amb 4 plats per a escollir d‘entrants i 4 plats de segon, amb postre, aigua o vi inclòs.

El restaurant obre cada dia de 13:00 a 15:30 hores i de 20:00 a 22:30. Durant la temporada d‘hivern tanca els diumenges.

Si voleu disfrutar d’un establiment on gaudir de la cuina tradicional catalana en un ambient acollidor i familiar, ho trobareu a La Tina d’El Port de la Selva on la Miracle Cervera i en Josep Paltré, amb les seves filles Teresa i Natàlia,us acolliran al seu restaurant com venen fent amb amics i clients des del 1973 any en què varen obrir el restaurant.

La Tina també és un hostal amb una oferta de 30 habitacions i 20 apartaments acollidors per a gaudir d’uns dies de vacances a la Costa Brava Nord. Per a més informació i reserves no dubteu en trucar al telèfon 972 38 71 49.

Redacció,J.M.O.