Restaurant Sa Gambina

Des del 1968 amb un tracte familiar i de qualitat.

Redacció, J.M.O.
La vila de Cadaqués és coneguda per nombrosos atractius, que atreuen a milers de visitants com les seves platges i paisatges,amb el cap de Creus; o per la seva cultura amb Dalí i l’església de Santa Maria al capdavant, l’art i també molt especialment per la seva gastronomia. Molts d’aquests atractius es donen cita al Restaurant Sa Gambina, un establiment restaurador inaugurat l’any 1968, on la cuina marinera i mediterrània és la seva especialitat.

El local està situat a la Riba Nemesi Llorens, davant mateix de la platja de Cadaqués i conta amb impressionants vistes sobre la platja i la badia. La seva cuina es basa en els productes de proximitat, tant de la terra com del mar sempre amb un alt grau de qualitat i elaboració i on destaca una àmplia varietat de peix i marisc de la Costa Brava. La seva carta compta amb un ampli ventall de possibilitats on escollir i on destaquen la bullabessa, els arrossos i diferents tipus de paelles que tenen un gran acceptació per part de la seva fidel clientela al llarg dels anys. Podem començar amb una amanida o el seu especial “entremés de mar” o gaudir de les tradicionals anxoves de Cadaqués. A més dels plats ja esmentats podem tastar moltes altres especialitats de peix com calamars a la planxa o a la romana,gambes a la planxa, musclos a la marinera o la seva graellada de peix, amb un assortiment de peixos a la planxa, entre molts altres plats on tampoc hi falten les orades a la planxa o al forn,el llobarro, el llenguado i el rap. Com es pot deduir un ampli ventall de plats i especialitats que el Restaurat Sa Gambina, de Cadaqués posa a l’abast dels seus clients. Entre tots aquests plats d‘inspiració marinera no podem deixar d’esmentar que per als amants de les carns,també disposa d’una oferta variada amb l’entrecot a la graella, el platet de vedella amb bolets, pollastre, canelons gratinats i l’esquena de xai rostida. Pel que fa als postres també trobarem un ampli assortiment d’especialitats catalanes i mediterrànies amb els seus tradicionals “taps de Cadaqués”, als quals us animen a tastar-los.

Si a tots aquests plats afegim una acurada carta de vins i el tracte i servei familiar i la qualitat de Sa Gambina tindrem la combinació perfecta per a gaudir a Cadaqués d’un espai gastronòmic amb seixanta anys d’existència i experiència sempre sota la direcció de la família Carreras Borrell, i on artistes com Salvador Dalí i molts altres han estat clients seus.

L’horari de menjador és de 12:30 a 16 h i de 20:00 a 22:30. Encara que el seus salons i terrassa són amplis és recomanable realitzar la reserva de taula trucant al telèfon 972 258 127.

RESTAURANT SA GAMBINA
C. Riba Nemesi Llorens, s/n 17488 Cadaqués
www.restaurantsagambina.com