L’Italiana, una delícia per als amants de la pizza i la pasta

En funcionament des del 2005, la pizzeria es troba a l’Avinguda Pau Casals número 27 de Llançà.

A tocar del port de Llançà, Luciano Martini va engegar el seu projecte l’any 2005, amb l’objectiu d’oferir un ambient i uns productes autèntics de la bella Itàlia. “Un amic em va portar a Llançà l’any 2004. Com que no hi havia gaires opcions de menjar italià vaig decidir engegar aquest projecte, si bé sabia que era arriscat. Tanmateix, des de llavors, amb una pisca de sort i, sobretot, amb molta professionalitat, la Italiana ha anat creixent”.

Comenta que el boca a boca ha funcionat d’allò més bé en el seu cas. “Molta gent ens ha visitat després que algú els parlés bé de nosaltres, inclús turistes que venen ocasionalment a Llançà”. L’Italiana és una empresa familiar, comandada bàsicament pel mateix Luciano, l’autèntic pizzer, i la seva dona, que prepara tots els productes abans de començar cada servei. L’experiència d’en Luciano en el món de la cuina italiana es remunta a l’any 1990.

El local té capacitat per a uns 40 comensals. Les propostes més destacades de l’Italiana són les pizzes: ofereixen una llarga llista de pizzes tradicionals, les conegudes per a tothom, però també un més que interessant i ampli llistat de pizzes anomenades “especials”. Alguns exemples d’aquestes últimes són la Premiata (amb verdures) o la Elit (amb bresaola, ruca, parmesà i trufa). Sense cap mena de dubte, unes propostes que cal conèixer i tastar.

Evidentment, al restaurant tampoc falten les propostes de plats on la més pura pasta italiana és la protagonista. L’Italiana és, en definitiva, un lloc per fer gaudir tant a petits com a grans, respirant, per uns moments, un ambient d’allò més amable i autèntic.