Producte de temporada i proximitat, en el Sopar Maridat de l’Hotel Terramar de Llafranch

Segueixen els Sopars Maridats de cuina i vi de l’Empordà que organitzen conjuntament “La cuina del Vent” i la “Cuina de l’Empordanet”, amb la D.O. Empordà, i l passat 29 de març va arribar el torn del sopar que el xef Miguel Garcia va elaborar als salons del Restaurant Terramar, de la platja de Llafranch, maridat amb els vins del Celler Vinyes dels Aspres, de Cantallops.

Redacció, J.M.O.

La proposta gastronòmica del xef Garcia es va iniciar amb un “cruixent de poma de Girona amb formatge de cabra i codony”, acompanyat de l’”Oriol blanc 2018”, un vi jove de lledoner roig i blanc. L’”Oriol rosat”, també del 2018, un vi elaborat amb lledoner roig fermentat en bota, va ser l’escolli’t per acompanyar una “Amanida d’espàrrec blanc confitat amb favetes, ou escumat ECO i oli de tòfona”. Va continuar el menú elaborat per Miguel Garcia i el seu equip amb unes “gambes de Palamós amb carxofes i pèsols afogats” ( “Xot blanc 2018”) i “Pop a la brasa amb parmentier de topinàmbur i calçots amb salsa de romesco, (Blanc dels Aspres 2017) Pel que fa a la carn aquesta es va composar amb un “Carré de xai al perfum de romaní amb xips de carxofes” maridat amb un dels vins emblemàtics del celler, el “S’Alou 2016”, un vi negre elaborat amb lledoner negre i criança.

Els postres varen arribar per partida doble amb dues propostes: “Panacota de recuit de Fonteta amb plàtan, culis de fruits vermells i cruixent de mel”. Amb l’excel·lent vi dolç “Vi de Panses”; I un “Brownie de xocolata amb mousse d’avellanes i taronja caramel·litzada” maridada amb el “Bac de les Ginesteres”, un vi dolç natural i envellit, també un vi emblemàtic del celler empordanès.

Hem de destacar la perfecta sintonia entre les elaboracions culinàries de Miquel García, que va prioritzar el producte de temporada i de proximitat, amb la selecció de vins que va presentar el Celler Vinyes dels Aspres” de la ma de David Molas, qui, a més de presentar els vins, va informar i assessorar el públic sobre el celler de Cantallops i les possibilitats enoturístiques.

En resum, un altre espectacle gastronòmic d’alt nivell dels Sopars Maridats de cuina i vi de l’Empordà de “La cuina del Vent” i la “Cuina de l’Empordanet”, amb els vins de la Denominació d’Origen Empordà.