L’Hotel Restaurant Risech, més de 50 anys oferint especialitats de peix, marisc i arrossos a Roses

Des del 1952, quatre generacions de la família Cusí han mantingut el prestigi de l’establiment gastronòmic.

Redacció, J.M.O.
Des de fa més de cinquanta anys la família Cusí, de Roses, ha regentat l’hotel i restaurant Risech a la vila marinera. Va ser l’any 1952 quan els besavis de la família, varen inaugurar davant per davant de la platja un petit hostal amb 7 habitacions, on també servien menjars per als viatjants i els primers turistes que començaven a visitar la població. Després de vàries reformes i ampliacions, arribem a l’any 2011 en què es va procedir a reformar totalment el restaurant, amb la fesomia actual, destacant especialment la ubicació d’una entrada independent de la de l’hotel. Els salons menjadors, i terrasses, situats davant del mar conten amb una capacitat per a gairebé un centenar de comensals Jordi Cusí, actual responsable de l’empresa i quarta generació de la família a l’empresa ens diu que “Aquesta és una empresa familiar 100% que ha mantingut el nom de com era coneguda a mitjans del segle passat,”Can Risech”. Pel que fa al restaurant, situat a l’Avinguda de Rhode,185, davant del passeig marítim i de la platja, en Jordi ens comenta que “Per a nosaltres, el més important és la satisfacció dels nostres clients. I per això tenim cura dels nostres productes i oferim sempre la millor relació qualitat - preu”.

Aquesta relació és la que podem trobar en les seves moltes especialitats en tapes i entrants, arrossos i peixos posats al dia i sempre elaborats amb productes de la nostra costa, com la tradicional paella marinera o mixta, l’arròs caldós, arròs negre o fideuà amb escamarlà, el tradicional suquet de peix de Roses , amb gambes i cloïsses, i on no hi falten plats de carn per a qui li agraden aquestes especialitats com el bistec a la planxa, el filet de porc ibèric a la mostassa, o el filet de vedella a la planxa, on el client pot escollir si el vol elaborat amb salsa al pebre o amb salsa roquefort, i l’entrecot al grill, o el filet de porc ibèric a la mostassa,etc. sempre acompanyats d’un ampli ventall de vins on destaquen els vins de la D.O. Empordà i altres denominacions catalanes i, fins i tot franceses, ja que bona part de la seva clientela és procedent del país veí i molts d’ells residents a Roses que formen una fidel clientela del local.

A més de la seva àmplia carta d‘especialitats gastronòmiques, el restaurant Risech ens ofereix cada dia dos menús amb 5 primers i 5 segons a escollir , amb aigua, vi i postre inclòs. Un, a 23,50 euros, i un altre amb plats més elaborats al preu de 29,50 euros. L’establiment obre el servei de cuina de 2/4 d‘1 a 2/4 de 4 i, al vespre, de les 20.00 a les 22.15 hores. Durant la temporada d‘estiu està obert cada dia i només tanca per vacances el mes de gener.

L’Hotel Risech compta amb 78 habitacions totalment reformades i dotades d’aire condicionat i amb una situació ideal a primera línia del Passeig Marítim de Roses. Aquesta empresa familiar s’ha anat expandint i ha anat incorporant, a més de l’hotel i el Restaurant Risech, l’Hotel Ramblamar, El Poke Corner Bar, cerveseria, hamburgueseria, sandvitxos i espai per a presenciar esdeveniments esportius per TV i més recentment l’Autocaravaning Park Roses a l’entrada de la població.

Per a reserves o més informació, us podeu adreçar trucant al 972 256 284 o al web http://www.hotelsrisech.com/es/restaurante-hotel-risech-roses