El Restaurant Falconera, un referent en arrossos de tota mena, a Roses

El xef rosinc Gregory Abella es troba al capdavant de l’equip i la cuina del local.

Redacció, J.M.O.
Al número 24 de l’Avinguda Jaume I, de Roses,trobem un establiment restaurador amb el nom de Restaurant Falconera,un nom en homenatge al cap rosinc des del qual es domina visualment tot el golf de Roses i que històricament ha estat un important punt de guaita, i quina imatge fotogràfica presideix una de les parets del local.

Obert el desembre del 2016, el Restaurant Falconera, és un local petit i acollidor, amb una capacitat per a uns 40 comensals, i alhora un espai modern i clar amb una decoració que ens convida a relaxar-nos per a poder gaudir dels plats que ens elaboraran des de la cuina que es troba a la vista dels clients.

Al capdavant del local i de l’equip del Falconera es troba Gregory Abella, experimentat cuiner que ha treballat a reconeguts establiments de casa nostra com Nou Fusió,  Almadraba Park Hotel, Motel Empordà,Hotel Canyelles, i també de Barcelona i París. L’any 2011, va quedar finalista al VI Campionat d’Espanya per a joves cuiners, celebrat a Vitoria-Gasteiz dins el XVII Congrés Nacional de la cuina d’autor. Gregory Abella i el Falconera formen part del col·lectiu “ La cuina del vent”.

El local està presidit pel concepte show cooking, i la seva cuina es caracteritza per la utilització de productes de proximitat o km 0 destacant tant pel producte com per la seva cuina, una cuina mediterrània on la seva especialitat en arrossos de tota mena és molt present. Arròs caldós,diferents tipus de paelles, arròs amb llamàntol, i fins i tot el plat batejat com a “NOpaella” una paella elaborada sense els ingredients tradicionals. Gregory Abella ens explica que ”La nostra idea és arribar a ser un restaurant referent en arrossos,amb moltes variacions i i sortint dels topics de les elaboracions pensades per als turistes”. Malgrat això la carta del Falconera ens ofereix un ampli ventall de possibilitats a l’hora d’escollir diferents plats d’entrants, de peix com les gambes de Roses, Suquet, etc; o de carn (tàrtar de bou i moltes elaboracions amb l’ànec com a protagonista, i un seguit de postres per a posar el colofó als àpats, que podreu maridar amb una àmplia carta de vins empordanesos, de Catalunya i algunes referències franceses. En resum, el Restaurant Falconera ens ofereix una exquisida cuina amb una atenció al client propera i professional que li dona un caràcter molt familiar i acollidor en un espai molt agradable com a trets diferencials del seu establiment gastronòmic, al qual us animen a descobrir i gaudir-ne personalment.

De dilluns a divendres disposen d’un complet menú del dia al preu de 15,50 euros. Us reordem que l’horari de servei és de 12:45 a 15:45hores al migdia, i de 19:30 a 23:00 hores al vespre. L’establiment tanca els dilluns de tot l’any. Per a reserves es recomanable trucar al telèfon 972 25 64 45.