Beach Bus, des d’Alemanya per consolidar-se a l’Alt Empordà

A la Platja del Passeig Marítim d’Empuriabrava, el Beach Bus és una històrica proposta de cuina casolana, molt generosa i familiar.

La Janine és l’actual comandant, i mai millor dit, del Beach Bus, una història que va començar fa més de 30 anys dins d’una immensa furgoneta Mercedes. Qui sap si es podria catalogar com una “road movie” amb un establiment final a la Costa Brava. “La idea boja dels meus pares, d’origen alemany, quan l’any 1987 van decidir fer quilòmetres i venir a l’Alt Empordà resulta que no va ser tan boja, veient la trajectòria fins a avui dia”.

Només uns mesos després d’arribar a Empuriabrava, i ja amb la furgoneta buida, els seus pares, juntament amb una altra parella alemanya, van pujar les finestres i obrir les portes, en primer lloc, de la mítica Mercedes i, inclús, d’un altre vehicle similar a dos llocs similars, separats per pocs quilòmetres: a la Platja del Passeig Marítim i a la Platja de la Rubina. Amb poc temps, van aconseguir fer-se amb una clientela fixa, tant gent local com alemanys amb segona residència a la Marina d’Empuriabrava. “El bigoti del meu pare va passar a ser mític, la gent el recorda i en parla tot sovint encara ara quan ens visita”, expressa, tot somrient, l’actual propietària.

Al llarg dels anys, la trajectòria no ha estat fàcil, “sobretot per les noves normatives i les sempre renovades concessions”. Fa tres anys, en acabar-se la concessió, el negoci va trontollar, però la filla dels fundadors ho va tenir clar: “L’essència del Beach Bus no es podia fondre, així que n’estic molt satisfeta de seguir tirant endavant el projecte, encara amb 12 anys més de concessió per davant. Els clients, quasi plorant, em demanaven que no volien perdre un dels seus principals llocs de trobada”. Ara, la Janine es troba servint paelles, hamburgueses, plats combinats, entre altres propostes, en un dels extrems del Passeig, a l’anomenada Bocana d’Empuriabrava, exactament al mateix lloc on els seus pares van aparcar la furgoneta fa ja més de tres dècades. “Ens definim com uns restauradors que servim tot tipus de propostes casolanes, oferint música en viu i altres idees del gust dels nostres clients, la majoria d’ells fidels des de fa la tira d’anys”.

L’activitat del Beach Bus s’emmarca entre els mesos de Setmana Santa i el mes d’octubre, amb un horari de cuina ininterromput d’11 a 22 hores els mesos de juliol i agost i d’11 a 20 hores la resta dels mesos. En els últims tres anys, la Janine, ja sense els pares ni la germana ni els socis al seu costat, n’és la principal encarregada, ben acompanyada per la gent de cuina i per la gent de barra.

Beach Bus 02