El restaurant Cap i Pota comença un nou curs amb empenta i novetats

Com si d’un alumne que té la il·lusió de retrobar-se amb els seus companys de classe es tractés, l’establiment ha reobert aquest mes de setembre la seva cuina.

El carrer Vilafant de Figueres torna a ser una mica millor, gràcies a uns fogons que tornen a fer xup-xup, concretament al número 35, després d’uns quatre mesos d’inactivitat obligada per causes personals. La Pietat, des de la cuina, i l’Artur, a la sala, tornen a ser les cares visibles, si bé ara amb l’Antoni Nieves i família com a socis. “La seva empenta i bona predisposició per ser socis han estat claus per tornar a tenir actiu el Cap i Pota”, afirmen. L’establiment va obrir l’any 2014 i, just en aquell any, va obtenir el certificat de Bib Gourmand, que la Guia Michelin atorga a aquells restaurants amb millor relació qualitat-preu.

L’Artur Sagués, que compta amb una envejable trajectòria de 40 anys en el món de la restauració, afirma que l’essència del Cap i Pota no variarà i la seva cuina tradicional i de paciència (o, xup-xup, com l’anomenen ells) continuarà sent el seu tret més distintiu. Sagués va treballar a El Bulli abans que hi aterrés el gran Ferran Adrià, a la històrica Fonda Europa de Granollers i també 17 anys al Mas Pau, entre altres.

A banda de les propostes de carta, al Cap i Pota s’oferirà un menú de dimarts a divendres, sempre respectant el tipus de cuina ja mencionada i, sobretot, amb plats elaborats amb productes de proximitat. Una de les novetats d’aquesta nova era és que a la nit també hi haurà un gran assortit de tapes, “per gaudir-les amb una canya o de manera més informal”, expliquen.

L’objectiu és, d’una banda “seguir amb l’ambient tranquil i personalitzat que sempre ha tingut el Cap i Pota”, però d’altra banda, “ampliar els serveis i les propostes per remodelar-se”. Per exemple, una de les novetats és que hi haurà penjades exposicions periòdiques, la primera de les quals és de la fotògrafa de Cadaqués Joanna Rosselló.