Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys

Una distinció de la Guia Michelin al local que porta el segell del xef Santi Valls.

La famosa i reconeguda Guia Michelin conta, amb una altra guia, l’anomenada “Bib Gourmand” en la que hi figuren una sèrie d’establiments restauradors que, encara que no ostentin les famoses “estrelles”, també ofereixen una cuina d'altíssima qualitat, amb un preu ajustat i totalment assumible i que reuneixen les suficients qualitats com per fer que els inspectors Michelin se sentin a les seves taules i gaudeixin amb les elaboracions que els seus xefs els ofereixen.

Podem afirmar que els “Bib Gourmand” son una sèrie de locals que, en qualsevol moment i si segueixen progressant i millorant, donaran el pas al cobejat univers de les estrelles Michelin. El símbol identificatiu d’aquests establiments és el ninot Bibendum,llepant-se els llavis, la mascota iconogràfica de Michelin, que fa de senyal distintiva d'aquets destacats locals.

El restaurant Els Caçadors, de Maçanet de Cabrenys va ser un dels afortunats establiments restauradors de Catalunya mereixedor d’aquest guardó en l’anterior edició. Tanmateix, el passat divendres,4 d’octubre, en un acte celebrat al Museu del Ferrocarril de Madrid, va tenir lloc la celebració dels 20 anys dels Bib Gourmand de la Guia Michelin la qual va renovar aquesta distinció per al restaurant empordanès quina carta porta el segell del xef Santi Valls Xicoira, tercera generació de la família Valls Xicoira i criat als fogons de la cuina de casa i que va iniciar la seva carrera veient els pares i avis cuinant els plats tradicionals de la cuina casolana. La seva passió per la cuina el va portar a reconeguts restaurants de l’Empordà i l Canadà, on va perfeccionar els plats de la cuina tradicional catalana amb un toc de modernitat, sempre amb el producte de proximitat i de qualitat, amb una acurada selecció de productes i proveïdors.

La Guia Michelin l’ha destacat especialment per segons els seus inspectors, “Ser un establiment de contrastos, ja que combina els antics sostres de volta i les parets en pedra amb un sorprenent muntatge en tons blancs. La seva singular proposta fa conviure el receptari regional i tradicional amb ... plats propis del llunyà Orient!”.

L’Hotel-Restaurant Els Caçadors,un hotel de tres estrelles amb encant, al mig dels Pirineus, destaca pel seu ambient familiar i el seu prestigiós entorn, amb la sempre buscada combinació de tranquil·litat, descans i frescor enmig de la natura.

Pel que fa al restaurant aquest està situat als baixos de l’hotel en un ambient acollidor i rel·laxant i un local on el color blanc es fusiona amb les pedres de riu de les voltes i parets i les negres pissarres del terra del local.

Pel que fa a aquest reconeixement, Santi Valls ens diu que “Fa molta il·lusió haver obtingut el Bib Gourmand per segon any consecutiu i que està molt content que una guía com la Michelin reconegui la feina feta per tot l’equip d’Els Caçadors. La veritat es que ho hem notat positivament , ja que cada vegada hi ha més gent que segueix aquets tipus d’establiments recomanats per la reconeguda i prestigiosa Guía.

Finalment ens recomana la seva nova proposta de carta de tardor/hivern que acaba de sortir ara amb productes de temporada i proximitat , així com el menú de tardor/hivern al preu de 30 euros i el menú de l’arrós de 35 euros.

Cal recordar que Els Caçadors ofereix a les seves instal·lacions diferents propostes especials des de l’escapada gastronòmica , fins a tot tipus d’events, com ara casaments,comunions, sopars d’empresa o reunións de treball.

Podeu trobar més informació detallada al seu web: www.hotelelscassadors.com o al telèfon 972 544 136.

Redacció, J.M.O.