El Carro de formatges de Castell de Peralada Restaurant, rep el Premi nacional 'QDEQUESO'

Guardona la tasca d'empreses, i persones que hagin contribuït a difondre el coneixement del món del formatge.

El passat 18 de novembre es va reunir a Madrid el Jurat per a la concessió dels Premis “QDEQUESOS” que enguany arriben a la seva tercera edició, i que es varen lliurar el dia 11 de desembre al Casino Gran Via de Madrid, patrocinador de l'esdeveniment. Els Premis varen ser creats per donar notorietat i guardonar la tasca d'empreses, organismes i persones que hagin contribuït a difondre el coneixement del món del formatge.

Un d’aquests premis és el de “Millor carta de formatges a l’hostaleria” que el Jurat va acordar concedir al Castell de Peralada restaurant destacant el servei de sala de Toni Gerez que, amb la seva il·lusió inacabable, acompanya de manera excel·lent els plats de la cuina de Xavi Sagristà i torna a tenir un dels millors carros de formatges, amb més de 200 formatges, que el converteix en un dels millor carros de formatges mai vistos, amb un ampli ventall de formatges nacionals, internacionals i de proximitat.

Igualment destaca que el formatge forma part de la proposta gastronòmica de la carta del Restaurant, ja sia amb formatges elaborats amb vins de Grup Peralada, o formatges especials sol·licitats i elaborats amb els productors propers. Pel que fa al local es tracta d'un restaurant gastronòmic situat al mateix Castell de Peralada, amb una oferta gastronòmica amb una visió contemporània de la cuina empordanesa. Un restaurant de 60 places, amb un nou disseny de cuina vista, sales interiors i una terrassa davant del llac amb vistes als jardins del Parc amb més 160 varietats d'arbres diferents en els seus 77.000 m2 i flanquejat per les seves dues torres de segle XIV . L'aposta de Grup Peralada per convertir-se en el referent gastronòmic de la zona, potenciant la cuina de proximitat i de productes arrelats al territori així com la col·laboració de Tony Gerez i Xavier Sagristà ja ha donat els seus fruits recollint nombrosos premis i reconeixements com el premi que esmentem o la concessió d’una estrella Michelin.

Redacció, J.M.O.