Mónica Lucena

Les escoles de cant i dansa que Mónica Lucena dirigeix a Figueres i Roses ja ho tenen tot a punt per començar els nous cursos. En aquesta ocasió s’han esforçat més per a garantir la seguretat dels seus alumnes, alguns dels quals han aconseguit participar en programes televisius com la Voz Kids.

Ja està tot llest per a la volta a les activitats de setembre?

Sí, tenim les escoles preparades amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, perquè aquest moment tothom ha de prendre consciència. Els grups es partiran i només accediran les persones permeses. A part d’això hem contractat una empresa que es dedica exclusivament a fer el manteniment de les instal·lacions de les escoles i que també assessora i fa un seguiment de les mesures durant tot el procés.

Quines estan sent les activitats i disciplines més demandades enguany?

Totes les activitats són demandades. Dansa i preparació per l’accés a l’Institut del Teatre ens generen moltíssimes satisfaccions, aquest any tres alumnes nostres han aconseguit entrar amb només cinc places que oferia l’Institut del Teatre. També les classes de cant, ja que també estem aconseguint moltíssimes coses importants, com l’entrada dels nostres alumnes a programes com la Voz Kid durant els tres últims anys. Aquest any, quatre de les nostres alumnes han estat coristes a Eurojunior, a Polònia, on van quedar en tercera posició. A més a més hi ha projectes interessants per totes elles, ja que han estat seleccionades per artistes importants per ser solistes de l’Eurojunior l’any que ve.

Hi haurà algun curs nou aquest any?

Doncs sí. Hem introduït un taller per les noies que volen ser models, tant de fotografia com de passarel·la. També hi haurà una ampliació del que és la part musical, ja que tindrem llenguatge musical i instruments. Estem fent videoclips pels alumnes i per tota la gent que ho necessiti a un preu molt raonable. També fem gravacions en estudi i producció de temes inèdits també en estudi de gravació. A més a més, tenim tota la preparació de posada en escena, càstings de qualsevol mena, de dansa, de cant. I, sobretot, el que estic preparant és una plataforma per si hi ha un nou confinament, poder fer-ho tot per internet.

Hi haurà incorporacions noves a l’equip docent?

Doncs sí. Aquest any s’incorporen diferents professors. Tots titulats amb les seves disciplines. Però l’important és allò que et deia abans, passi el que passi, amb la plataforma ‘on-line’ tirarem els cursos endavant.

Res millor que cantar i ballar per a fer front a aquests temps d’incertesa que estem vivint, oi?

Afortunadament, cantar i ballar és una teràpia, una formació, un oci que, a més a més, ajuda moltíssim a poder superar i intentar continuar amb la nostra vida quotidiana. Cantar i ballar és donar-li a l’ànima allò que necessita!!

Encara que la il·lusió pugui ser la mateixa, els alumnes que assisteixen als vostres cursos ho fan amb diferents objectius. Com els guieu i gestioneu els seus progressos?

Cada alumne és un món. Hi ha alumnes que venen perquè els agrada cantar i ballar i és com un hobby per ells, però també hi ha d’altres que volen una formació professional o volen preparar-se per ingressar a l’Institut del Teatre. El que fem nosaltres és adaptar-nos a la necessitat de cada alumne. En definitiva, fem formació professional pels que volen dedicar-se a la música veritablement, però també hi ha cursos per la gent que simplement vol desconnectar, evadir-se una miqueta dels problemes. Per això cada alumne requereix una formació diferent, i nosaltres cobrim les necessitats tant de la gent gran que ve a evadir-se com dels joves talents que volen tenir una carrera musical.

Mónica Lucena

Mónica Lucena