L'Empordà, territorisurer i vitivinícola

La marca “Taps de Finca” distingeix els vins de la DO Empordà tapats amb taps de suro procedents de les finques de la DO Empordà

Marià Pagès: un dels cellers amb més història de la DO Empordà

Amb vida des de l’any 1870, els principals vins que surten actualment del celler són les marques Serrassagué, Taca Negra, Rosa-T i Vinya de l’Hort, emmarcats dins la DO Empordà.

Celler Arché Pagès: exigència i qualitat al mercat després de cinc generacions

Una tradició ben casada amb la modernitat per seguir procreant vins, com el nou Cartesius rosat, o l’Efervescent, distingit millor escumós ancestral. Arché Pagès també destaca per les seves interessants propostes d’enoturisme.

Cellers d’en Guilla

Fer vins a l’empordanesa és la premissa del celler, amb la seva garnatxa roja i els seus vins nous elaborats amb raïms de vinyes velles com a productes estrella. El rosat “Vinya del metge”, per exemple, ha rebut reconeixements arreu.

Celler Martí Fabra: vins amb caràcter, sorgits d’un celler històric

Claret d’Albera (novetat), Flor d’Albera, Verd Albera, Masia Carreras (recentment distingit), L’Oratori, Selecció Vinyes Velles i Masia Pairal Can Carreras són les seves marques.

35a Mostra del Vi de l'Empordà

La 35a Mostra del Vi de l'Empordà ha obert les portes aquest dijous 5 de setembre amb una Festa de benvinguda.

Celler Martí Fabra: vins amb caràcter i d’una elegància incomparable

El Masia Carreras Blanc, que dona nom a la històrica Masia Carreras de Sant Climent Sescebes, en la qual s’ubica el celler, ha obtingut el premi al millor vi blanc de Catalunya en la guia de vins de Catalunya 2019.

Cellers d’en Guilla

Els Cellers d’en Guilla, amb una àmplia gamma de vins, es troben al barri de Delfià, a Rabós d’Empordà. Amb l’Assumpta Bohigas fem memòria de l’origen d’aquestes vinyes, l’essència del celler i els últims productes trets.

34a Mostra del Vi de l'Empordà

La 34a Mostra del Vi de l'Empordà ha batut rècords d'assistència amb més de 14.000 visitants i 8.000 tiquets venuts -500 més que en l'edició anterior.

El Trull d'en Francesc

Fa gairebé 30 anys, el1990, el matrimoni format per Francesc Xambó i Josi Salguero varen inaugurar al bonic poble de Boadella d’Empordà el restaurant que varen batejar amb el nom d’“El Trull d'en Francesc”, situat en un antic trull d’oli del segle XVII, que varen restaurar conservant molts dels elements antic, com les parets de pedra i una premsa d’oli del 1870.

Hotel Restaurant Emporium

La història de l’Hotel Restaurant Emporium s’inicia amb els besavis Salvador i Cinta que varen obrir un petit bar amb el nom de La Bàscula al peu de la carretera de Figueres a Roses.

La Vinyeta: 'Cada ampolla és com un fill que neix de les nostres vinyes'

La Vinyeta va néixer l’any 2002, amb la parella formada per en Josep i la Marta al seu capdavant. Enguany, l’Associació Catalana de Sommeliers, entitat formada per 600 especialistes, ha escollit La Vinyeta com a Millor Celler 2018. En parlem amb en Josep.

Vins nous sorgits de vinyes velles, amb intensa ànima empordanesa

En Martí Vallès, nét de viticultor, és el propietari del Celler d’en Guilla, juntament amb l’Assumpta, la seva dona, amant del vi i principal impulsora del projecte. Segons ell, la serietat i la passió són els dos ingredients essencials per créixer.