Vins nous sorgits de vinyes velles, amb intensa ànima empordanesa

En Martí Vallès, nét de viticultor, és el propietari del Celler d’en Guilla, juntament amb l’Assumpta, la seva dona, amant del vi i principal impulsora del projecte. Segons ell, la serietat i la passió són els dos ingredients essencials per créixer.

- Parla’ns una mica de la història del celler:
L’any 2011 se’ns va presentar l’ocasió d’iniciar el projecte del Celler. Vam creure que les vinyes, situades a la plana de Garriguella i dins el municipi de Mollet, eren una bona oportunitat. Unes vinyes velles, d’entre 30 i 50 anys, amb un potencial alt per a produir vins nous i de qualitat. Som un celler petit, però treballem en tot moment de manera artesanal, amb tècniques útils per a treure la màxima expressió de les varietats pròpies empordaneses.

- Qui forma part del Celler d’en Guilla?
Som un equip format bàsicament per un enòleg, dos encarregats de camp, la meva dona i jo. A tots ens apassiona el món de la vinya i el tractament de l’entorn natural.

- Quins dels vostres productes ens destacaries?
Per exemple, l’anomenat Vinya del metge, un rosat d’allò més fi i delicat, d’elegància visual i d’un tast refinat, per acompanyar amanides, entrants, peixos… En els darrers anys ha estat premiat diverses vegades. Com a negres, cal destacar el Bruel, de molta personalitat empordanesa, i el Rec de Brau; ambdós premiats internacionalment. També l’Ancestral, un vi escumós elaborat amb garnatxa roja, amb un postgust llarg, amb l’aranja com a element principal.

- Per què un client ha de confiar en vosaltres?
Tothom qui ens coneix sap que som un equip que treballa amb tota la rigorositat i la serietat necessària per oferir el millor de nosaltres i, és clar, de les nostres estimades vinyes. El més important de tot, però, és la passió que sempre posem en el procés, de principi a fi, per obtenir productes de qualitat que ens permetin brindar cada dia.