La Vinyeta: 'Cada ampolla és com un fill que neix de les nostres vinyes'

La Vinyeta va néixer l’any 2002, amb la parella formada per en Josep i la Marta al seu capdavant. Enguany, l’Associació Catalana de Sommeliers, entitat formada per 600 especialistes, ha escollit La Vinyeta com a Millor Celler 2018. En parlem amb en Josep.

- Parla’ns una mica de la història del celler:
La Vinyeta va iniciar-se l’any 2002 amb les primeres vinyes i el 2006 amb l’elaboració de vi. Tot i que no són molts anys, els hem viscut molt intensament. Amb la Marta estudiàvem enologia quan vam conèixer un viticultor de Mollet de Peralada: ell ens va transmetre l’experiència i l’estima per treballar la vinya.

- Qui forma l’equip de La Vinyeta?
Al capdavant de La Vinyeta hi som jo mateix i la Marta, la meva dona. Treballem tots els dies per tal de fer-ho rutllar tot. De totes maneres, sense un bon equip la màquina no giraria. Així que comptem amb persones molt compromeses, implicades i que sobretot són bona gent.

- Quins productes ens destacaries?
Els més coneguts són l’Heus, el Llavors i el Puntiapart, però també tenim vins de menor producció com els Monos* o els Microvins. Si bé els vins són la base de La Vinyeta, produïm molts altres productes, ja que amb el que queda del raïm alimentem les gallines que produeixen ous. Les ovelles pasturen la vinya i donen llet per a fer els formatges. I les abelles pol·linitzen aquest raconet de Mollet de Peralada i donen la mel del celler.

- Per què un client ha de confiar en vosaltres?
En els nostres productes sempre hi ha un trosset de nosaltres. Cada ampolla és com un fill que neix de les nostres vinyes, es fa gran al celler on li dediquem tota l’atenció. Tard o d’hora però arriba el moment d’abandonar el jaç i córrer món, però mai perd el record de les vinyes que el van engendrar i de les mans que el van acollir.