Marta Felip: 'Són unes diades molt esperades, ja que la ciutat s’endinsa en un món màgic'

L’alcaldessa Marta Felip ens comparteix les seves impressions de cara a les Fires i Festes de la Santa Creu d’enguany.

Ja han arribat les Fires i Festes de la Santa Creu, que aquest any hem presentat amb una imatge de la il·lustradora figuerenca Judit Frigola, que fa al·lusió a la Festa de l'Arbre, de la qual celebrem el centenari, i que també té, en certa manera, aires de cinema. La imatge de la nostra Festa Major 2018 convida, amb un gest còmplice, a participar en aquesta celebració col·lectiva; ens engresca a endinsar-nos en el món màgic que viu la ciutat aquestes diades, amb tota mena d'actes, espectacles i activitats, en què les principals protagonistes, l'ànima de la festa, com ha estat sempre, són les entitats figuerenques.

Enguany, el nostre pregoner és el cineasta Ventura Pons, que és l'artífex d'un dels esdeveniments estrella d'aquest any a la nostra ciutat: la reobertura del cinema Las Vegas, un espai enyorat per molts figuerencs i figuerenques que ha estat recuperat per a la ciutat com a lloc d'oci i cultura. Figueres ha sabut atraure i retenir el talent d'aquest director català.

Un dels molts esdeveniments importants que els figuerencs i figuerenques viurem aquesta Santa Creu 2018 és la inauguració al Museu de l'Empordà de l'exposició "Els Dalí de Figueres. La família, l'Empordà i l'art", una mostra que recorre les vides dels familiars del figuerenc més universal, i posa al descobert la complexitat dels Dalí. Una exposició que es podrà visitar del 28 d'abril al 4 de novembre, i que, sens dubte, ens descobreix l'univers i l'esperit dalinià que recrearem amb amplitud a la futura Casa Natal de Salvador Dalí, un projecte en què treballem amb il·lusió i que va avançant.

No hi ha prou espai en aquestes línies per detallar el programa complet, que està farcit de propostes atractives. Us convido a participar-hi.

Així doncs: Bones Fires i Festes de la Santa Creu a tothom!