Més espais escènics i novetats per a la clausura d’aquesta Santa Creu

Quim Felip i Gayolà, Regidor de Cultura Popular i Festes de l’Ajuntament de Figueres, ens presenta les novetats d’enguany i aprofita per enviar els millors desitjos per aquestes Fires i Festes de la Santa Creu.

El significat
Les Fires i Festes de la Santa Creu 2018 mostren un cop més la fortalesa del teixit associatiu i social de la ciutat. Gràcies a la implicació de les entitats figuerenques i a la transversalitat entre les àrees del consistori, podrem gaudir d'un programa amb més de 200 activitats, que ompliran els carrers i places de la ciutat entre el 27 d'abril i el 6 de maig.

El tret de sortida
Com ja és tradició, la inauguració de la Mostra d’Art Floral marcarà el tret de sortida de les Festes; enguany però, amb una novetat important: se celebrarà a un lloc emblemàtic de la ciutat: el Casino Menestral.

Enguany, dos centenaris
La Santa Creu 2018 ve marcada per dos centenaris importants. El primer divendres, el 27 d’abril, commemorarem el Centenari de la Festa de l’Arbre; i el dimecres 2 de maig, a la Rambla, celebrarem el Centenari del monument de Narcís Monturiol, realitzat per l’escultor Enric Casanovas i l’arquitecte Ricard Giralt, amb una visita guiada a la riera per descobrir els fonaments del monument i amb sardanes a la placeta baixa.

La sardana
Les sardanes seran novament protagonistes. Conservem l’esperit de la Capitalitat del 2017 i, juntament amb el Foment de la Sardana Pep Ventura, n'hem programat cada dia durant tota la setmana.

Més espais
A més, sumem dos nous espais escènics: la Carpa de Vilatenim, amb la col·laboració del Consell Municipal i el Centre Recreatiu de Vilatenim; i una nova carpa oberta a la plaça Josep Pla per acollir amb major comoditat les activitats a la plaça i ser un espai alternatiu en cas de mal temps.

Novetats per a la clausura
I per cloure les Festes amb la mateixa actitud renovadora, canviem el format i la ubicació dels focs d’artifici: un gran espectacle piromusical al Parc de les Aigües amb música i pantalles posarà el punt final a la Santa Creu 2018.