Les Fires de.... MªÀngels Olmedo

Actual portaveu i candidata a l’Alcaldia pel Partit Popular.

Quins records té de les fires de la seva joventut? 
Tinc molt bons records. M’agradava molt anar a les atraccions amb els meus germans i les meves amigues, aquells dinars amb els familiars que venien de fora, estrenar roba i sabates noves... tots ells molt bons records.     

Qué és el que més li agradava de les fires d’abans? 
Em feia molta Il·lusió pujar a les atraccions. Les tenia al costat de casa, a la Plaça del sol.    

Quina atracció li agradava més? 
Els autos de xoc, l’Altamar i, sobretot el tren de la bruixa, on si agafaves l’escombra, podies fer un viatge gratuït. 

I, quin espectacle? 
El dia de les carrosses i les majorades, la gran quantitat de confeti, la sensació de festa en general que es respirava quan feien la passejada per la rambla.  

Qué és el que més li agrada de les fires actuals? 
La fira del dibuix i tornar de nou a les atraccions amb els meus néts, on aprofito per menjar una mica de cotó, tirar amb l’escopeta de balins i el “xupinazo” d’inici de fires. 

Qué afegiria/eliminaria de les fires d’ara?
M’agradaria que es recuperés la gran alegria i Il·lusió d’abans, i també, alguna de les seves tradicions que s’han perdut i que formaven part de la cultura empordanesa.  

Qué li sembla el cartell d’enguany? 
Un cartell molt encertat i bonic que commemora la creu dels 600 anys de les Fires i Festes de la Santa Creu, ple d’elements importants d’aquests dates. 

I el pregoner? 
També em sembla molt bé, que La Unió Esportiva Figueres, en homenatge als cent anys des de la seva fundació, sigui el que doni el tres de sortida a les Fires de la Santa Creu. 

MAngels Olmedo