Les fires d’.... Agnès Lladó

Candidata a l’Alcaldia per ERC-MES.

Quins records té de les fires de la seva joventut?
El dia 1 de maig quedar amb les amigues per fer tot el recorregut de la fira artesania, sempre queia alguna coseta ....La regalèssia de branca i les regalèssies negres fines eren imprescindibles.. I les barraques, era el lloc de trobada amb tots els amics de sempre però també amb tots els coneguts de la ciutat on gaudíem de bona música i també de converses inacabables on arreglàvem el món.

Qué és el que més li agradava de les fires d’abans?
El dinar de festa major amb tota la família. Ens ajuntàvem tots al voltant de la taula, no hi faltava ningú. Avis, tiets, cosins....i després d’una bona sobretaula anàvem a les fires tots junts....

Quina atracció li agradava més?
No he sigut mai massa d’atraccions. Quan era una nena m’encantava pescar aneguets amb el meu germà, de més gran em vaig passar a les carreres de camells, i com atracció el que més em cridava l’atenció eren el vaixell pirata, el túnel del terror, el toro loco i el tren de la bruixa, cita encara ineludible que comparteixo amb els companys de la colla castellera de Figueres.

I, quin espectacle?
Els concerts de barraques

Qué és el que més li agrada de les fires actuals?
Les fires de l’1 de maig. M’emociona veure els carrers plens de vida, és un dia que trobes a tothom.

Qué afegiria/eliminaria de les fires d’ara?
Les fires cal replantejar-les. No es tracta d’afegir o treure sinó modernitzar-ho i adaptar-les els temps actuals.

Qué li sembla el cartell d’enguany?
Apostar pel talent local sempre es positiu. La Yvonne sempre ens sorprèn.

I, el pregoner?
L’any del centenari U.E Figueres és important que l’entitat tingui el reconeixement que mereixen tots aquells figuerencs i figuerenques que han lluitat per la supervivència de la Unió durant un segle, a les bones i a les no tan bones, sempre defensant els colors blanc i blau.

Agnes Llado Fires
El tren de la bruixa, un record d’infantessa amb el que encara gaudeix l’Agnès Lladó per les fires