Cita provincial a la Run4cancer en benefici de l’Oncolliga Girona

El pròxim 10 de febrer, Dia Mundial Contra el Càncer, s’organitza la Run4Cancer, una marxa solidària que es farà simultàniament a 8 poblacions, en 7 comarques gironines. A l’Alt Empordà, tindrà lloc a Figueres, i té el suport de les 17 delegacions de l’Oncolliga Girona de la comarca.

Tothom que hi vulgui participar cal que s’inscrigui prèviament a www.oncolligagirona.cat i realitzi el donatiu de 10 €. A Figueres, la sortida es farà des del Parc Bosc a les 10h.

Les 17 delegacions alt empordaneses de l’Oncolliga, realitzen altres activitats durant l’any com la Cursa de la Dona, o participen en fires, com la recent Fira de l’Oli d’Espolla, per augmentar la visibilitat i dotar a la fundació de més recursos econòmics. L’Oncolliga Girona també promou activitats anomenades “onco-”, com l’OncoTrail, l’lOncobike o les Oncoclàssiques.

La secretària del patronat de l’Oncolliga Girona, Rosa Casadevall, ens explica que “els beneficis de totes les activitats van destinades a diverses línies. D’una banda disposem de tres pisos propers a l’Hospital Josep Trueta per tal que els malalts i les famílies puguin estar més a prop durant els tractaments. Tenim professionals al llarg de tota la província per a donar l’atenció psicooncològica i fisioteràpia necessària. També disposem de la maquinària necessària per al drenatge limfàtic, dos llits elèctrics, cadires i hem moblat la vuitena i la quinzena planta de l’Hospital Josep Trueta. A més, disposem d’un banc de perruques de recent creació, i una secció d’estètica, perquè veure’s bé ésunapart molt important.

Amb els diners recollits a lesactivitats, també poddem comprar i mantenir el material que cedim a les llars, com cadires de rodes o accessoris per a facilitar la comoditat a casa”. De fet, per poder accedir a aquests serveis i elements, els pacients diagnosticats de càncer poden posar-se en contacte amb la Fundació o arribar-hi través de les infermeries dels Hospitals


Més info de la cursa AQUÍ