El Cercle Euram es reuneix amb candidats a les municipals de Figueres per conèixer les seves propostes

L’alcalde, Jordi Masquef, tancarà les trobades el dilluns 1 d’abril.

Davant la proximitat de les eleccionsmunicipals, el Cercle Euram de l’Empordà ha mantingut trobades amb algunes deles formacions que el proper 26 de maig es presentaran als comicis per escollir el nou alcalde i elnou equip de govern de l’Ajuntament de Figueres. Des del passat mes de novembre,i aprofitant la reunió mensual dels membres de l’associació, els empresaris s’han reunit amb Agnès Lladó (ERC), Pere Casellas (PSC), Maria Àngels Olmedo (PP), Héctor Amelló (Cs) i Xavier Amiel (membre de la llista de Canviem Figueres).Les trobades es tancaran el dilluns 1 d’abril amb la presència de l’alcalde, Jordi Masquef (PDeCAT).

En aquestes reunions, els representants deles formacions polítiques han presentat els principals punts del seu programa electoral i han respost les preguntes dels empresaris assistents. Un dels temes recurrents ha estat el de les infraestructures, amb especial èmfasi al futur del Logis Empordài l’estació del tren convencional. Així, a la trobada amb Pere Casellas i el subdelegat del Govern de l’Estat a Girona, Albert Bramon, aquest darrer va dirque ADIF aposta perquè l’estació se situï a la circumval·laciói va alertar sobre les conseqüències del soterrament de les vies posant com a exemple la situació que ha viscut Girona, amb unes obres que han durat moltmés del que estava previst i amb un cost que s’ha disparat.

La creació d’una Agència de Desenvolupament Econòmic que permeti les empreses retenireltalenti apostar per la formacióvinculantgrups de recerca a les universitats, són dos dels punts del programa d’ERC que va presentar Agnès Lladó als membres del Cercle Euram. Per Ciutadans, les prioritats per a la ciutatdels propers anys són la posada en marxa d’una Agència de Turisme i Comerçi la potenciació de la marca Figueres com a forma d’atreure talent, inversió i turisme, entre d’altres, segons va explicar Héctor Amelló.

Maria Àngels Olmedo, del Partit Popular, vasituar lamobilitat,lainseguretatl’incivismei la neteja com els principals punts febles de Figueres, i va comentar que el seu partit aposta per allargar la Ronda Sud amb una nova obertura entre la rotonda dels cinemes i la fàbrica Heco, que permetria facilitar la sortida i l’entrada de vehicles i ajudaria a descongestionaraquesta via. Des de Canviem Figueres, Xavier Amiel va dir que la reforma i aprovació d’un nou POUM és bàsic per a la ciutat, i va explicar que un dels cavalls de batalla de la seva formació serà aconseguir la titularitat municipal del Castell de Sant Ferran, amb l’objectiu d’ubicar-hi una universitat europea de Belles Arts.