Tot preparat per la XI Fira d’Oficis Artesans de Sant Miquel de Fluvià

El dia 9 de Juny, Sant Miquel de Fluvià ret homenatge als oficis artesanals amb una fira que es desenvolupa en un entorn incomparable.

Des de fa onze anys, a Sant Miquel de Fluvià, s’hi celebra la Fira d’Oficis Artesans. Un entorn ambientat en l’època dels monjos benedictins, nombroses demostracions d’oficis antics que els artesans d’avui mantenen viu, visites guiades... són alguns exemples del que podem trobar durant tot el dia.

Per Sant Miquel de Fluvià la Fira és molt més que una mostra d’oficis artesans, és el treball col·lectiu i comunitari dels veïns del poble durant els mesos anteriors. És un acte de participació popular i de lluïment de tot un poble. En la preparació hi participen diferents entitats del poble, col·lectius de dones, de joves, de gent gran, els infants de l’escola... tots ells amb la il·lusió i la motivació de fer cada any una Fira més bonica.

Tal i com comenta la comissió que organitza la Fira «Després de 11anys podem dir que és una Fira consolidada i coneguda a la comarca. Ens acompanyen artesans de tota Catalunya i, això és, perquè en la mesura del possible intentem tenir-ne cura i donem molta importància als seus treballs artesanals».

Però no només hi podem trobar demostracions d’oficis sinó que, passejant pels carrersdel poble, els visitants podran gaudir d’una fira d’artesania i alimentació, parades amb tallers, manualitats i objectes elaborats per diferents col·lectius del poble, mostres de cultura popular, cants corals, visites guiades a l’Església i el seu entorn.

El monogràfic

Cada any, Sant Miquel dedica la Fira a un dels oficis amb un monogràfic que serveix de fil conductor de les diferents activitats que es duen a terme. Enguany la fira està dedicada als treballs amb vidre i els visitants durant tot el dia podran gaudir de les demostracions de diferents tallers relacionats amb aquest material com vitrallers, bufadors, sargaires...

Juntament amb els artesans que fan les demostracions durant el dia el monogràfic es complementa amb una exposició a la Sala de l’Abadia. En aquesta edició es podrà gaudir de les obres devidre artísticde Roser Aromar. L’artista presentarà una mostra de les seves creacions amb vidre.

Els veïns de Sant Miquel de Fluvià conviden a tots els visitants a passejar per la Fira d’Oficis Artesans i deixar-se portar per les demostracions, l’ambientació i la complicitat del poble.

SantMiquel FiraOficis 01