L’INS Castelló d’Empúries guardonat als Premis de Recerca Jove PRJ 2018

Els Premis de Recerca Jove tenen com a objectiu distingir els millors treballs de recerca fets per estudiants de secundària i reconèixer, alhora, l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien.

Enguany, l’acte de lliurament dels guardons, que atorga el Govern a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), es va celebrar el dissabte 1 de juny, a les 12 del matí. El President de la Generalitat, Quim Torra, juntament amb la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, varen fer entrega dels premis.

En aquesta ocasió, els premis de recerca jove, PRJ 2018, van ser concedits als treballs científics de 88 alumnes i a 11 centres de secundària.

L’Institut de Castelló d’Empúries va ser un dels onze centres guardonats, i en Pau Ayensa, exalumne del centre, un dels alumnes guardonats.

Tant els treballs presentats com els premiats van ser de temàtiques diverses, entre d’altres, de física aplicada, ecologia o filologia catalana, i s’aproximen a tots els camps de coneixement: des de les humanitats i les ciències socials, fins a les ciències experimentals i les tecnologies.

Els PRJ estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i amb 2.500 euros pel que fa als centres, destinats a equipament de biblioteques i material docent. Els Premis Recerca Jove se celebren des de l’any 1981 i s’han convocat fins a l’actual edició de 2018 sense interrupció, i han arribat a formar una comunitat integrada per 3.176 premiats, incloent-hi els d’aquesta convocatòria.

El Govern de la Generalitat reconeix les vocacions científiques entre els joves estudiants del país des de l’any 1982. Noms il·lustres com Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, Josep Call, director del Centre d’Investigació de Primats Wolfgang Köhler de Leipzig, o Teresa Roig, cap de l’àrea de rehabilitació neuropsicosocial de l’Institut Guttmann, han rebut aquest premi al llarg dels anys.