Empordàlia celebra l’inici de la verema i engega 'Fes-te el Most'

El celler Empordàlia organitza durant el setembre l’activitat enoturística “Fes-te el Most”, dirigida a grans i petits.

Veremar el raïm, aixafar-lo amb els peus i premsar-lo serà part de l’activitat que acostarà als participants al món del veremador.

Un any més, el celler Empordàlia, situat als municipis de Pau i Vilajuïga, celebra l’inici de la verema amb l’activitat enoturística “Fes-te el Most”. L’activitat ofereix a tothom que ho desitgi la possibilitat de convertir-se en veremador per un dia. Dirigida a grans i petits, és ideal per a famílies o grups d’amics.

“Fes-te el Most” se celebra anualment durant els quatre primers diumenges de setembre i és una cita destacada per als interessats en el món de la cultura del vi. És l’activitat del celler que té més èxit, amb un alt índex de fidelització i de repetició per part dels seus clients, que poden posar-se a la pell del veremador, anar a les vinyes i veremar el raïm a mà i posar-lo en caixes. Al tornar al celler, després de gaudir d’un esmorzar elaborat amb productes de la regió, s’aixafa el raïm amb els peus, es premsa i els participants s’enduen el most embotellat.

És tracta d’una activitat amena i divertida, que es realitza en grups d’un màxim de 60 persones per garantir la qualitat, i que permet a les famílies introduir-se en el món del vi. La pujada a les vinyes es fa en el Trenet de Roses, un vehicle original que fa rutes pel Cap de Creus i Roses, dissenyat per poder circular per camins de terra i que permet gaudir del paisatge empordanès.

El celler Empordàlia

Situat a Pau i Vilajuïga, Empordàlia és la unió de petits agricultors de l’Empordà que han estat treballant la terra durant moltes generacions i que han creat un nou concepte per valoritzar els productes de la regió i la seva gastronomia. Els vins que s’elaboren al celler i l’Oli de Pau, elaborats amb varietats autòctones, reflecteixen el caràcter de l’Empordà.

El celler disposa de dues agrobotigues on es poden trobar els seus productes, així com altres productes gastronòmics amb segell empordanès. La botiga de Pau obre de 9:00h a 13:00h i de 15:00h a 19:00h. Vilajuïga de 9:00 a 19:00h.

Més informació: www.empordalia.com