La Principal de la Bisbal, el Seguici de Bèsties  i la Nit de Monòlegs, plats forts de la  Festa Major de Sant Martí de Peralada

El proper cap de setmana del 8, 9 i 10 de novembre se celebra a Peralada la festa Major de Sant Martí.

Els actes començaran el divendres a 2/4 de 8 del vespre amb la inauguració de l’exposició de pintura de l’artista local Guy Thomas. En l’exposició podrem gaudir de l’estil inconfusible de l’autor, que representa paisatges exòtics amb reminiscències romàntiques, i temes molt urbans, parisencs, carrers i estacions de tren.

L’endemà, al mati, s’ofereix la possibilitat de fer la Ruta Literària Ramon Muntaner, activitat que forma part del SOM CULTURA 2019, el Festival de les experiències culturals Costa Brava i Pirineus de Girona. Per participar de la visita cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme de Peralada. El mateix dissabte, al migdia, el Centre Cultural Sant Domènec acollirà l’elecció del Pubillatge de Peralada 2019, on s’escolliran l’Hereuet, la Pubilleta, el Fadrí, la Dama, l’Hereu i la Pubilla que representaran la població, al llarg d’un any. En l’acte hi participaran Pubilles i Hereus vinguts d’arreu de Catalunya.

A la tarda la companyia Jordi Tonietti & Cia durà a terme l’espectacle d’animació infantil per al públic familiar, en el Centre Social, i tot seguit es servirà xocolatada per a la mainada.

A 2/4 de 7 de la tarda, de la mà de la Colla Gegantera de Peralada, tindrà lloc una nova proposta de Festa Major, el Seguici de Bèsties que comptarà amb la participació del Drac de Figueres, la Mulassa de Mollet i la Cigonya de Peralada. L’acte s’iniciarà al Passeig de la Principal de Peralada i finalitzarà a la Plaça Gran amb l’encesa del Drac de Figueres.

Al vespre, i ja és un clàssic de la Festa Major, l’Associació de Joves proposa una nova Nit de Monòlegs, enguany a càrrec del monologuista Edu Mutante, que promet una nit d’autèntica diversió. L’espectacle tindrà lloc a 2/4 d’11 de la nit al Centre Social.

El diumenge, com és de costum, és el dia més musical. Desprès de l’ofici solemne en honor a Sant Martí, cantat per la Coral de Peralada, tindrà lloc el Concert de Festa Major, i a la tarda l’audició de Sardanes a la Plaça Gran i el Ball de Fi de Festa a càrrec de l’OrquestraLa Principal de la Bisbal.

Durant tot el cap de setmana, petits i joves podran gaudir del Parc d’Aventura i de les atraccions que s’instal·laran en el pati de l’Espai Jove.