Aquest dimecres (30 de novembre) el consistori vilafantenc ha celebrat un ple extraordinari on s’han aprovat les ordenances fiscals pel 2020.

Juntament amb el projecte d’obra de conservació i manteniment de la canonada d’aigua que va des de l’Av. Maria Torres fins el carrer Vilamalla.

El dimecres 30 d’octubre a les 20:00 la sala de plens de l’Ajuntament de Vilafant va acollir una sessió extraordinària per tractar els 2 punts del dia:

1. Aprovació definitiva del projecte de l’obra de conservació i manteniment de la canonada d’aigua d’un tram de l’avinguda Maria Torres des de l’avinguda Les Mèlies fins el carrer Vilamalla.

2. Aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per a 2020.

El primer punt es va aprovar per unanimitat degut a la necessitat de solucionar el problema de fuites i averies a la xarxa aigüa dels carrers afectats. El pressupost de l’obra ascendeix fins els 82.803€. El segon punt, més extens, és l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2020. Són fruït de col·laboració conjunta entre tots els grups municipals es van aprovar amb 11 vots a favor i 2 abstencions corresponents als regidors del grup municipal de ciutadans.

S’ha treballat per no apujar els impostos municipals amb l’objectiu de no incrementar la pressió fiscal pels vilafantencs.

L’únic increment rau en la taxa de la recollida d’escombraries. Que s’ha vist incrementada degut a la pujada els preus per tona a l’abocador i en el cànon marcat des de l’Agència de Residus de Catalunya. Les noves ordenances bonifiquen tant a les empreses instal·lades en el municipi com als mateixos veïns. S’incrementen les bonificacions en els Impostos sobre Béns Immobles (IBI) com en l’Impost de Construcció. Unes bonificacions que van des del 50% fins al 90%. Aquests incentius esperen promoure: la instal·lació de sistemes d’obtenció d’energia renovable (solar tèrmica i fotovoltaica, geotèrmica i de biomassa), la rehabilitació d’habitatge desocupat per ampliar la oferta d’habitatges de lloguer social de la comarca i també la creació de nous llocs de treball amb la instal·lació o trasllat d’indústries cap els polígons industrials del municipi.

Aquestes mesures fiscals complementen el Pla d’Habitatge que també entrarà en vigor el 2020.