Torna el club de lectura 'Llegir el teatre' a la biblioteca de Castelló d’Empúries

L’any passat van augmentar el nombre d’assistents a aquest club de lectura especialitzat fins a 30 lectors i per tant, hem de remarcar que es tracta d’una proposta que ens està funcionant molt bé.

És el quart any consecutiu que realitzem aquest club de lectura dramàtica, una proposta impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya que s’han aliat amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals, per promoure la lectura de textos teatrals, per incrementar els fons sobre dramatúrgia de les biblioteques públiques i per crear espectadors amb més formació en la recepció del fet teatral.

En aquesta edició 2019/2020 s’ha previst la lectura de 4 textos teatrals, que formen part de la programació del TNC d’aquesta temporada. La primera obra que comentarem, el dimecres 6 de novembre a les 19: 30 h és La Rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra. Tot seguit es treballaran les obres Europa Bull de Jordi Oriol, Justícia de Guillem Clua i Les Veus interiors d’Eduardo De Filippo.

Acabarem la temporada, assistim a la “Trobada de Clubs de lectura de Llegir el Teatre” de tot Catalunya, on participaran aproximadament 116 biblioteques públiques, entre elles la nostra. Aquesta trobada es realitzarà el 30 de maig de 2020 al Teatre Nacional i els nostres lectors podran gaudir de la funció Les Veus interiors, una de les obres que haurem llegit i comentat.

Dir també que aquest Club de lectura compta amb el suport de Tequatre i del grup de Teatre Esplais de Castelló d’Empúries i que els lectors interessats tenen disponibles llibres a la biblioteca per a la lectura.