Jaume Homs, alcalde de Navata

Per 32a vegada, just quan acaba l’estiu, el municipi de Navata presenta la seva Setmana Cultural, amb una gran varietat d’actes culturals, xerrades, exposicions, activitats infantils i esportives, havaneres i la 5a Ecofira. El seu alcalde, Jaume Homs, fa una invitació extensiva.

- Jaume, com afrontes aquesta 32a edició?
Content i amb ganes, perquè, tot i que de nou es manté com a Setmana, aconseguim que duri més dies. L’objectiu és, una vegada més, oferir activitats de tot tipus, que siguin properes i que engresquin a tots els públics. En definitiva, aquelles activitats més tradicionals que any rere any tenen bona acollida no hi faltaran, donant, a més, cabuda a alguna novetat que sempre intentem introduir.

- Què t’agradaria destacar de la programació?
Mai m’és fàcil seleccionar un acte o esdeveniment concret. Puc recomanar, per exemple, les xerrades. N’hi haurà una que anirà sobre la planta d’eliminació de nitrats en l’aigua, així com la sempre recomanadíssima xerrada-presentació d’imatges històriques de Navata (a càrrec de Pere Vila). A més, ens visitarà Xavier Tarrades, del Departament de Salut de la Gencat, per parlar dels entorns sense fum. També podrem gaudir de les impressions d’en Miquel Roura, de la històrica empresa Ceres Roura de Figueres.

- Cuina i ecologia es mantenen com dos pilars bàsics, oi?
Sí, és cert que la Mostra de Cuina i l’Ecofira mai falten al calendari. En referència al primer esdeveniment, enguany el tema culinari serà bastant lliure, amb la intenció d’aconseguir una interessant multiculturalitat; a banda de tastar els plats, la Mostra és un bon punt de trobada, per conversar amb veïns i coneguts del poble. Pel que fa a l’Ecofira, espero que, un any més, les coses surtin bé i segueixi creixent com una fira consolidada a la comarca.