Andreu Viarnés, regidor i segon tinent d’alcalde de Cabanes

Cabanes va celebrar la Festa Major de Sant Vicenç, entrevistem al regidor i segon tinent d’alcalde de Cabanes, Andreu Viarnés.

Acabeu de passar la festa major de Sant Vicenç. Quina valoració en fa?
Aquest cap de setmana hem fet la festa que ha comptat amb una mica de tot. Activitats orientades a tots els públics com tallers infantils, espectacle de màgia, la presentació del recull documental de Cabanes entre 885 i 1879, un tast de vins de l’Empordà a càrrec de Brevatges, sardanes i els balls amb les orquestres La Betty i La Costa Brava. La veritat és que la valoració és molt positiva i la participació dels veïns/es ha estat molt alta.

Com a regidor de festes de Cabanes, quin és el programa d’activitats que tenen previst pel 2018?
Com cada any arrenquem amb la Festa Major dins les festes d’hivern de la setmana dels barbuts com altres municipis amb Sant Sebastià o Sant Antoni. I també com la majoria de municipis ara toca encarar el carnestoltes on farem la tradicional xocolatada popular amb el ball de disfresses. Les tres dates on més activitats plantegem són les dues festes majors i l’homenatge a la Vellesa, que darrerament inclou també l’elecció del Cabanenc/a de l’any. A banda d’aquestes activitats, també tenim previst el carnestoltes, com he comentat abans, la sardinada popular de la revetlla de Sant Joan, la passejada històrica, la castanyada i la sortida popular, entre d’altres.

Quins aspectes destaca de la seva gestió com a regidor de festes?
El treball d’aquesta regidoria el coordinem conjuntament tot l’equip de govern atès que estem subjectes a uns recursos limitats com la majoria de municipis similars al nostre i moltes vegades hem de valdre’ns més de l’inventiva i menys del pressupost. Els aspectes que tenim com a prioritaris són donar una cobertura adient a les dues festes majors, sobretot preservar la representació de la tradicional sembra dels pinyons de Sant Isidre de la que n’estem molt orgullosos com a poble. I destacar també que procurem repartir les activitats durant tot l’any per tal que tots els mesos hi hagi una activitat com a mínim. Unes tenen un caràcter més lúdic i altres poden ser més culturals o solidàries, però sempre procurant atraure el màxim possible els nostres veïns/es que són qui realment donen sentit a la nostra tasca.