Assumpció Brossa, regidora de benestar i famílies a l'Ajuntament de Casteló d'Empúries.

Assumpció Brossa, regidora de benestar i famílies a l'Ajuntament de Casteló d'Empúries.

Quina valoració en fa de les actuacions que es porten a terme des de les àrees que vostè coordina durant els mesos d'estiu?
La valoració és molt positiva ja que ha estat un estiu especialment mogut i s'han fet varies actuacions. Primer hi ha hagut una problemàtica important amb famílies que vivien en habitatges irregulars i que tenien llogat el pis amb màfies, s'han hagut d'atendre aquestes famílies i buscar solucions per a cada cas. S'ha hagut de desallotjar tot un edifici per motius de seguretat i això ha portat als serveis socials a buscar solucions pels diferents casos. També hi ha hagut casos de diferents persones transeünts que s'han trobat pel municipi i que s'han hagut d'atendre. A més, durant aquest estiu també s'ha intensificat la campanya de sensibilització contra la violència de gènere sobretot entre els joves, s'ha editat material de sensibilització i conjuntament amb la comissió de festes s'ha muntat un punt lila a la festa major de la vila. També s'ha fet una campanya de sensibilització contra els comportaments homòfobs posant banderes muliticolors en diferents punts del municipi per fer pedagogia social pel respecte d'aquests col·lectius.

De cares al setembre, quines activitats, cursos i accions hi ha previstes per els avis?
Ja estem dissenyant tota la línia de tallers, cursos i activitats per a gent gran, continuarem amb una amplia oferta, i l'ampliarem en funció de les demandes que els propis usuaris ens van fer l'any passat. Com a novetat farem un taller de restauració de mobles, un taller de relaxació i un curs d'iniciació de balls en línia.

Des del departament de Benestar Social treballem per fomentar l'envelliment actiu de les persones, i les activitats que proposem no les dissenyem només per a gent gran, sinó que les dissenyem per a qualsevol edat precisament per fomentar l'intercanvi intergeneracional de coneixements i d'experiències que és el que més enriqueix la gent gran. Per tant totes la programació d'activitats que es porta a terme tant al Casal Cívic d'Empuriabrava com al Casal de Castelló està oberta a totes les edats.

També es continuarà amb els balls que es fan els dijous a la Sala Municipal, els quals i participa gent de tota la comarca, que subvencionem íntegrament des del nostre departament.

Tenen algun projecte sobre la taula de les seves àrees per abans d'acabar la legislatura?
Abans d'acabar la legislatura volem acabar de desplegar el projecte "Ve de Gust", ja que tot just està en fase d'expansió i volem arribar a donar cobertura a tots els usuaris que permeti el projecte.

Al 2019 el nostre municipi esdevindrà una subseu comarcal de serveis Socials on acollirà tots els professionals de serveis socials del Consell Comarcal de l'Alt Empordà de la zona litoral de la comarca. Això farà que al municipi tinguem un accés més fàcil i directe als diferents serveis especialitzats com ara el servei assessorament jurídic al nouvingut, els serveis d'atenció a la infància, el serveis d'atenció a la dona víctima de violència masclista, etc.

Per altra banda també editarem una guia d'acollida per a les persones nouvingudes. Aquest document pretén facilitar la integració i desenvolupament d'aquelles persones que acaben d'arribar al nostre municipi, aportant informació sobre drets i deures i sobre els equipaments i recursos que pot accedir al municipi.