Narcís Saurina, alcalde de Bàscara

L'actual alcalde de Bàscara tornarà a liderar la candidatura a les eleccions municipals del 2019.

Quina és la teva valoració de l'actual legislatura?
Per dir-ho simplement, hem pagat la feina mal feta que s'havia fet fins ara i ens ha limitat a l'hora d'actuar. No només a escala econòmica, pel forat que hi havia que això ens ha eliminat la possibilitat de fer qualsevol inversió, sinó també en l'àmbit administratiu, per temes pendents i judicis on hem hagut de dedicar tots els esforços per normalitzar la situació. Per sort tenim bon equip tècnic treballant i a partir d'aquí, anar pagant. Ara ja ho tenim estructurat i comencem a guanyar diners per pagar el deute

Així us presentareu per poder tirar endavant allò que volíeu fer
Una de les coses que hem comentat repetidament amb els companys és "te n'adones que no hem pogut fer res de cara a la gent? Però ara podem pagar la llum". No s'ha vist, però hem fet una feina molt important per assegurar la supervivència de l'ajuntament. Ens ha quedat l'espina de fer alguna cosa de les que volíem fer.

Però alguna novetat hi haurà en el programa que presentem. Farem una aposta clara per temes socials i en l'àmbit residus, que anirà cap aquí, no només a Bàscara. Pel que fa a temes socials, sobretot incidirem en la tercera edat i, ara que tenim possibilitat, volem fer alguna inversió pel que fa a educació. De fet ja està previst, per l'estiu de l'any vinent, fer una remodelació de l'escola per ajustar-la al model d'estalvi energètic. Aquests eixos destacarien en el programa.

L'equip que t'acompanyarà serà el mateix?
Encara no el tenim definit. Hi ha gent que repeteix i gent que no. L'ordre encara està per discutir però en principi aniré de candidat. Han sigut quatre anys molt durs i han cremat molt. Tenim problemes molt greus de cadastre per deixadesa de l'antic govern i de la manca de control de l'administració. Els primers sis mesos no vam fer ni un dia de festa.

I si fos ara, sabent la situació econòmica de l'ajuntament, et tornaries a presentar?
Igual. Però l'espant no seria tan gran.