A La Vajol, la tardor comença oficialment amb la seva Fira

La Fira Transfronterera del Bolet i la Castanya compta, un any més, amb interessants xerrades, exposicions i espectacles que posen sempre el focus en el territori.

El diumenge dia 14 d’octubre tindrà lloc, a La Vajol, la desena Fira Transfronterera del Bolet i la Castanya. La Fira és el resultat de combinar activitats dedicades al territori, al paisatge, a la història, a la cultura, a la gastronomia i, és clar, al propi municipi.

“És d’allò més positiu i satisfactori veure com cada any més i més persones s’impliquen i s’ofereixen per col·laborar amb la fira. Per tant, vull agrair públicament tota aquesta participació desinteressada, la qual, sens dubte, ens fa créixer com a municipi”, explica Joaquim Morillo, alcalde del poble.

A banda de les paradetes exposades durant tot el dia, els actes programats seran els moments estrella del diumenge. Al migdia, la inauguració de “La Carta del Paisatge”, una exposició organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Joan Budó en serà el conferenciant i parlarà de “La biodiversitat dels espais naturals de l'Albera i les Salines". També abans de dinar, presentació de diferents llibres de David Frigola, amb Josep Maria Bernils i Susi Pairuto (llibreria l’Auca) com a presentadors.

La resta del dia es completarà amb concert d’Alverd Oliva, tast de vins, animació infantil i berenar amb País de Xauxa, amb un espectacle ja enfocat a la tardor, i una nova conferència, aquesta última titulada “La lleva del biberó”, a càrrec d’Assumpte Montellà, que parlarà sobre la Batalla de l’Ebre.

Un dia, per tant, ben intens i complet a La Vajol. No hi faltarà de res, tampoc les propostes gastronòmiques: els tres restaurants del poble, l’Hostal Restaurant Casa Comaulis, el Restaurant Manrella i el Restaurant Ca La Conxita oferiran uns menús especials per a la fira.

Veure la programació AQUÍ