Joan Fàbregas

El batlle d'Albanyà, des del 2011, assegura que està satisfet amb la seva obra de govern i que, per les eleccions municipals del 2019, no veu la necessitat de presentar-se amb les sigles de cap partit.  

S'han complert els objectius d'aquesta segona legislatura com a alcalde d'Albanyà?
Aquests quatre anys, en resum, han sigut positius. Hem treballat, hem fet obres i no tenim endeutament. Jo crec que ha anat molt bé, els punts importants s'han tirat endavant i s'ha fet el manteniment que calia al dia a dia. Hem complert amb tot el que havíem promès. Si ara acabéssim la legislatura, ja estaria satisfet.

Una de les reivindicacions recurrents al municipi és la depuradora, s'ha d'establir com a prioritat a la pròxima legislatura?
Hi ha diverses actuacions a realitzar. La depuradora és competència de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua). Sempre que n'hem parlat amb ells ens han dit que no ens preocupem,  que els residus que s'aboquen a la Muga des d'Albanyà no generen grans problemàtiques, per tant no és una prioritat com a inversió del nostre Ajuntament, sinó que és una prioritat com a inversió de l'ACA.  El que sí que és una prioritat pel consistori és el cementiri municipal. El tenim al nucli urbà i sense complir normatives. Això sí que ens obliga a fer una inversió pel trasllat del cementiri.

Tornareu a repetir amb el mateix equip?
No n'hem parlat amb tots. El què tinc clar és que jo em torno a presentar. Fins ara, tot i que no he militat en cap partit, anava sota el paraigua d'unes sigles. Però, jo sóc independentista, i sincerament, cada vegada quedes més decebut dels partits. Per tant, hi ha la possibilitat que em presenti com a independent, sense necessitat de tenir la cobertura legal de cap partit.