Cap de setmana d'activitats per celebrar la Festa de la Candelera a Castelló d'Empúries

Salvi Güell, alcalde del municipi, ens explica totes les activitats que tenen programades i ens avança els guardonats amb el Premi Espiga i Timó d'enguany.

Tot a punt per a la festa de la Candelera a Castelló?
Sí. La festa de la Candelera són 3 dies, que a més de totes les activitats pròpies de la festa, hi haurà les visites guiades, entrades a museus i exposicions.
Començarem el divendres a les 19 h, amb la inauguració de l'exposició "Menús de Guerra" a l'Ecomuseu Farinera, sobre la cuina d'avantguarda i supervivència, que hi restarà del 2 de febrer al 28 d'abril. A les 20 h hi haurà contes per a públic adult a la biblioteca i a les 23 h President Xai, Dj Plan B i Dj comissió a la Sala Polivalent.
Dissabte, a l'Ecomuseu Farinera es farà un taller infantil de Piruletes de xocolata Farinones, i també la tradicional Missa Solemne a la Basílica. Ales 12 h audició de Sardanes a la plaça dels homes amb la Cobla Foment del Montgrí. En cas de mal temps ho passaríem a la Sala Municipal.
A la tarda, a les 16 h hi haurà un espectacle de bombolles de sabó, BLOOP!, a càrrec de la companyia Pep Bou. A les 18 h, a la Capella del Convent de Santa Clara, s'inaugurarà la coneguda exposició "Presos Políticos en la España Contemporánea",de Santiago Sierra, que es podrà visitar fins al 3 de març. Per acabar la tarda, a les18:30h a la Capella del Convent de Santa Clara es farà la presentació del "Llibre Negre" de Jordi Martí.
Al vespre tindrem el lliurament dels tradicionals Premis Espiga i Timó, i per acabar, a la nit ballarem amb l'Orquestra Maravella a la Sala Polivalent.
Diumenge de bon matí ens despertaran els Fusellers de Castelló. A les 10 h sortirem a caminar a la III Marxa Popular ProGati Gos. També a partir de les 10 h i fins a l'hora de dinar, hi haurà la V Trobada de Puntaires, durant la qual veurem danses populars de l'Esbart Dansaire de Castelló.
A la tarda de diumenge projectarem la pel·lícula Increïbles 2 a la Capella del Convent de Santa Clara, i a la Sala Municipal farem el II Campionat de Botifarra, que esperem que hi hagi més gent que l'any passat.

Quins són els actes més destacats del programa d'enguany?
Depèn de què agradi a cadascú. Hi ha activitats per tots els gustos!

Quins seran els guardonats en els premis Espiga i Timó?
A falta d'aprovar per ple en breu, s'ha proposat donar dos premis Espiga i Timó, els dos coneguts arreu. D'una banda a la gelateria Dino, una empresa local que ha esdevingut internacional i porta el nom d'Empuriabrava a molts llocs, també hem valorat la seva trajectòria, la qualitat dels seus productes i la seva col·laboració gratuïta en esdeveniments al municipi. D'altra banda, a El Pot Petit, que és un grup que està tenint molt èxit a tot Catalunya amb el públic infantil, i gran part dels components són joves del poble.

A banda de la festa, en quins altres projectes esteu treballant actualment?
Ara tenim l'agenda d'activitats amb moltíssims tallers i cursos que la gent s'hi pot apuntar. Tenim una sèrie d'obres que s'han d'anar fent: voreres de l'Avinguda Marinada, el pati del Convent de Santa Clara, el segon pis del centre de serveis d'Empuriabrava, l'aparcament del Paller d'en Melino. A més d'aprovar documents com el ROM , la regulació dels llocs de treball o l'Agència de Promoció i turisme, que s'ha de deixar enllestit per a la pròxima legislatura.

Castello Candelera 2019