Josep Madern, alcalde de Darnius

Entrevista a l'alcalde de Darnius Josep Madern: 'La prioritat és acabar el pla d'ús de l'embassament'.

Quina valoració fa de l'actual legislatura?
Molt positiva. Jo no havia estat mai en un Ajuntament, no en coneixia el funcionament, ni haver de tractar amb els veïns del poble, i la veritat és que ha sigut molt i molt positiu, una molt bona experiència i un dels motius pels quals vull repetir.

Quina és la part bonica de ser alcalde?
El tracte amb la gent.

I la més negativa?
Els problemes que reps, que no pots resoldre i dels quals te'n sents impotent. Quan poses tots els esforços i tots els mitjans que tens i veus que l'Ajuntament té unes certes limitacions i no pot arribar-hi.

Què és el que més li ha agradat de poder fer?
Hem fet moltes coses i resulta difícil dir-ne una. Potser el què m'ha agradat més ha sigut una actuació que precisament no portàvem nosaltres en el programa electoral: la compra d'una casa a la plaça del poble. Feia molts anys que es volia fer, i va sorgir l'ocasió. La veritat és que va ser una decisió popular i unànime. Vam fer la pregunta en una reunió informativa i es va decidir comprar.

A més del contacte amb la gent, què és el que el motiva a presentar-se a la reelecció?
Aquesta una, però hi ha moltes més raons. Principalment que ens queden coses per acabar. Havíem proposat fer una minideixalleria, estem a punt d'executar l'obra però veiem que no hi arribarem. Ens passa el mateix amb la caldera de biomassa. A més, durant aquests quatre anys a l'Ajuntament també hem vist coses que podríem fer, noves idees, coses que no es podien fer i que ara en veiem l'oportunitat.

Quines prioritats es marquen en el programa electoral?
Com deia, durant aquests anys han sortit idees que segurament seran les que posarem sobre la taula pels pròxims quatre anys. La prioritat és acabar el pla d'ús de l'embassament. Hem tingut fins a set reunions amb l'Agència Catalana de l'Aigua. Creiem que és una oportunitat per dinamitzar el poble i alhora treure'n un rendiment econòmic. Pel que fa al poble, caldria començar a arreglar-lo prenent com a inici la plaça.

La llista que encapçala, difereix molt de l'equip actual?
Hi ha molts companys que continuen amb la mateixa il·lusió i ganes, i n'hi ha d'altres que s'hi han sumat. Encara no tenim l'ordre que ocuparà cadascú, no està tancat.