Narcís Bardalet: 'La Unió no pot viure d’esquena a la societat'

Narcís Bardalet valora positivament l’exposició “La Unió en fa cent”, comenta què suposa començar a fer caminar l’equip femení i ens parla de les eleccions.

- Quina acollida ha tingut l’exposició del centenari al Museu del Joguet?
La valoració és bona, un bon nombre de persones han gaudit de l’exposició, especialment els joves. De fet, l’exposició es dirigia sobretot a nens i nenes i adolescents, per tal que coneguessin i es familiaritzessin molt més amb el club de la comarca. Agrupar cent anys d’emocions representa, com és evident, un gran valor sentimental: així, poder veure el vídeo-bucle amb fotos d’exjugadors, la samarreta original que va vestir Botey ara farà cent anys, els estatuts oficials de la fundació del club o la pilota del Trofeu Vilarrassa (any 1960) amb jugadors com Evaristo i Kubala al camp han estat els principals atractius.

- Què ha de suposar el nou equip femení per al club?
Volem fer realitat una demanda social i dels socis. El passat 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, es va obrir el període d’inscripcions, perquè totes aquelles dones i nenes que vulguin puguin apuntar-se lliurement al projecte d’equip femení per a la pròxima temporada. Engegar el projecte durant l’any del centenari fa que tot plegat sigui més especial. Tanmateix, m’agradaria deixar una cosa ben clara: amb el projecte femení blanc-i-blau no volem desestabilitzar a cap club de la comarca, no anirem a buscar a cap noia, les llistes són obertes perquè totes les que en tinguin ganes vinguin i s’hi apuntin.

- Com es presenten les eleccions?
Doncs hi ha poca cosa a dir: bàsicament que el dia 31 de març guanyi el que el soci cregui més adient per al club. El soci unionista, en general, no només té coneixements esportius, sinó també fora de l’àmbit estrictament esportiu, els quals espero que apliqui. Per què dic això? Doncs perquè en un club històric com és la UE Figueres hi ha coses que cal que pesin i tinguin un gran simbolisme. La Unió no pot viure d’esquena a la societat: fer realitat un equip de futbol femení i seguir fent créixer l’equip de futbol adaptat a l’anomenada “La millor lliga del món” són alguns exemples. Que aquests nois amb alguna discapacitat puguin riure i competir tot vestint els colors del Figueres és realment simbòlic.