Francesc Gaspar

Cita més que consolidada els dies 6 i 7 d’abril a Vilafant, amb actes lúdics, música i els imprescindibles tastets gastronòmics.

Va néixer l’any 1996 i compta amb una superfície de 5600 m2. Hi col·laboren cap a 70 persones, moltes d’elles membres de les 15 entitats participants. Més de 4000 visitants solen passejar-se pels carrers durant l’esdeveniment. Amb aquestes dades tan potents, els vilafantencs i les vilafantenques ja tenen a punt la seva 23a edició de la Fira del Conill, programada pel primer cap de setmana d’abril. En parlem amb en Francesc Gaspar, 1r Tinent i encarregat de les àrees de Promoció i Cultura.

- Com es presenta l’edició d’enguany?
Tindrà la continuïtat d’aquests últims anys, atès que la fórmula proposada té bona resposta, tal com mostren les dades. Veure els carrers replets de gent és una gran satisfacció any rere any. Hem treballat i treballarem fins i durant el mateix diumenge per fer que aquesta vegada també sigui un gran esdeveniment. Tornarem a comptar amb activitats ja durant el dissabte, amb el showcooking i interessants xerrades, tot potenciant, a la vegada, els jocs infantils: cal atraure a les famílies!

- Un escalfament per tot el que vindrà l’endemà...
Sí, pel diumenge comptarem amb una quantitat important de firaires (uns 100 artesans) i, evidentment, seguirem amb els tastets, sent aquests l’eix principal de la Fira del Conill, amb una mitjana de 3000 degustacions servides. Hi participaran 9 restaurants, 1 pastisseria i 1 cooperativa de vins. A més, tornarem a potenciar l’oferta lúdica, com ja he dit, amb un parell de zones, una a dins de la fira i una a l’exterior, amb inflables al pàrquing nou i amb molts tallers. A la tarda, Ràdio Vilafant tornarà a col·laborar amb el concert de pop rock i els més petits podran gaudir d’un bon espectacle de màgia.

- Què ens destacaries de l’actualitat municipal?
Ara mateix, a grans trets, està bastant tranquil·la, amb els corresponents partits preparant la carrera electoral, amb la vista posada al 26 de maig. Personalment, després de dues legislatures, sembla que faré un pas al costat. Hi ha hagut uns quants detalls que no s’han acabat de concretar i unes diferències que, si no maduren, provocaran que jo no tingui continuïtat a l’equip.

Vilafant Fira Conill