María Blanco és la presidenta de la Casa Cultural d’Andalusia

Des del passat febrer, María Blanco és la presidenta de la Casa Cultural d’Andalusia, entitat molt activa durant tot l’any i, sobretot, durant les Fires i Festes de la Santa Creu.

- Quin lligam tens amb la Casa Cultural d’Andalusia?
Hi estic unida des de fa quasi 15 anys, època en què la meva filla hi ballava. Em vaig fer sòcia i així fins avui, ara com a presidenta. A l’inici, vaig col·laborar durant 7 anys amb Fernando Martos, que era aleshores president. Quan ell va deixar la presidència em vaig desmarcar una mica, si bé no vaig tardar a trobar-ho a faltar. Enyorava l’essència de la Casa i, sobretot, la seva gent. El passat mes de febrer vaig presentar-me a les eleccions i els socis van fer-me confiança. Des de llavors, he creat la nova junta i hem començat a fer coses amb la gent que m’hi acompanya.

- Parla’ns d’alguna de les activitats que realitzeu normalment:
Cada primer diumenge de mes, per exemple, organitzem un dinar no només per a socis i simpatitzants sinó obert a tothom. De juny a setembre, per la calor, el dinar passa a ser un sopar. A banda d’això, ens projectem socialment en les diades festives més importants, com per exemple: el Dia d’Andalusia, la Diada de Catalunya, el Carnaval, la revetlla de Sant Joan... Cada tarda, durant l’any, tenim obert, i les vigílies de festa allarguem fins més tard. No només comptem amb fidels figuerencs i figuerenques, sinó també amb gent de Llançà, Roses, Vilajuïga, entre altres municipis. I no tothom és andalús; tenim catalans i gent amb arrels de diferents llocs d’arreu de l’estat.

- Suposo que ara ja s’oloren dies intensos...
Efectivament. Si bé, com he dit, tenim activitat durant tot l’any, prèviament i durant les Fires tot plegat es multiplica. En la inauguració del dissabte 27 al vespre tindrem entre nosaltres grups de dansa de casa i festa amb Rumba Tramuntana. Posteriorment, per als dies de Fires, tenim programades interessants actuacions nocturnes cada dia, concurs de sevillanes i tot sovint estarem ben acompanyats per escoles de dansa de Figueres i Roses. Destacaria, també, que el dia 29 actuarà un grup de jubilats de Banyoles, els quals han tingut molt bona resposta els últims anys. El tancament de Fires consistirà en un altre dinar, obert a absolutament tothom. En definitiva, l’objectiu és que tothom qui vingui avui, gaudeixi amb nosaltres per tornar demà i demà passat!