Alícia Borràs, alcaldable llançanenca

Conversem amb Alícia Borràs, alcaldable llançanenca, des de la nova coalició MÉS per Llançà, formada per Moviment d’Esquerres i Unió i Progrés Municipal. La nova llista avança que volen suprimir la dedicació exclusiva dels regidors al consistori.

- Què t'ha portat a ser alcaldable del municipi? 
Sempre he estat vinculada en més o menys grau a l’Ajuntament, sobretot perquè la meva mare hi va treballar durant molts anys, com a responsable de Turisme. Inclús, quan es va posar en marxa l’oficina, vaig arribar-la a substituir ocasionalment quan ella havia d’assistir a alguna reunió. Posteriorment, vaig marxar de Llançà per estudiar. Tanmateix, ara ja fa 16 anys que hi torno a ser, col·laborant en algunes associacions i actes populars. Tot plegat ha fet que m’interessés cada vegada més pels assumptes municipals.

- Com defineixes l'equip que et rodeja?
Formem un equip amb persones que provenen de diferents sectors com el pesquer, la restauració, l’empresarial, el ferroviari, la banca, l’esport, el sanitari ...i que no tenien, fins ara cap vincle d’amistat. Estic molt satisfeta, ja que hem format un grup amb diferents ideologies i molt ben avingut.

- Com t'agradaria veure el municipi en els pròxims 4 anys?
Sobretot més cuidat, posant èmfasi en l’aspecte de la neteja: cal que tots fem un esforç i siguem més cívics. Econòmicament, volem eliminar les dedicacions exclusives, atès que l’ajuntament ja té suficient gent vàlida per desenvolupar les tasques en qüestió. També s’ha de treballar per mantenir, com cal, les infraestructures existents i saber-les aprofitar per nous usos. Seria convenient reactivar la promoció turística: ens ha de visitar gent durant tot l’any. En l’àmbit laboral, també convindria buscar iniciatives, sobretot per als joves. També és imprescindible trobar solucions al canvi climàtic, per exemple buscant energies alternatives i que Llançà pogués formar part dels municipis sostenibles d’arreu de l’estat. Tampoc vull deixar de banda el turisme familiar: arribar a aconseguir el segell de turisme familiar podria ser molt favorable per als llançanencs i llançanenques. En definitiva, hi ha feina per fer i per aquest motiu cal que tots ens hi esforcem.