Xavier Barranco

Xavier Barranco aconsegueix 7 dels 9 regidors del consistori de Portbou i passa a ser el nou alcalde, en substitució de Trino Martínez, que segueix a l’ajuntament com a 1r Tinent.

- Com valores els resultats del 26M?
Pensava poder guanyar, però fer-ho amb uns resultats així de contundents potser no. A pocs municipis de 9 regidors hi ha hagut uns resultats tan amplis; em ve al cap, per exemple, Avinyonet de Puigventós. Però no gaires més. Això demostra doncs que vam fer un porta a porta ben fet i que el boca-orella va funcionar. I, el més important, els canvis proposats a l’equip, sobretot amb gent més jove i molt professional, sembla que han estat ben rebuts. La confiança rebuda amb els 420 vots és d’agrair i ara ens toca treballar, per tal de no decebre.

- Com encareu, doncs, el futur?
Personalment, amb moltes ganes de fer rutllar l’equip, el qual defineixo com a molt professional i amb molts coneixements. Ara, cal fer que els engranatges marxin bé. En primer lloc, i sobretot durant el primer any, cal que acabem de sortir de l’endeutament que arrossega el consistori. Des del 2015 ja l’hem reduït en un 70%. Ha quedat demostrat que si no se soluciona això, moltes subvencions s’escapen i, per tant, hi ha una sequera inversora important. Així, confiem embellir el poble, sobretot amb serveis bàsics com poden ser el clavegueram, la xarxa d’aigua i els carrers principals, alguns d’ells amb voreres molt malmeses. També posarem èmfasi en la recollida selectiva; la gent s’ha de conscienciar. En general, tenim clar que volem tirar endavant amb objectius potents, de canvi, els quals provoquin, entre altres coses, que els joves tornin a viure al municipi i que ho facin perquè a Portbou s’hi viu molt bé.