Anna Massot

La regidora d’ERC, Anna Massot, ens explica que la campanya d’estiu ve carregada d’activitats: música, esports, cinema a la fresca, les Festes del Carme i l’oferta de lleure.

- Com ha iniciat, l'equip d'ERC, aquesta nova legislatura i com s'està duent a terme la campanya d'estiu al municipi?
Des d’ERC encarem aquesta nova legislatura amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar. Aquesta vegada tenim un nou equip de govern amb la CUP, amb qui esperem poder treballar sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans del nostre municipi. La campanya d’estiu torna a presentar activitats que ja estan plenament consolidades com les sardanes de tots els dimecres a la nit a la Plaça dels Homes, tota l’activitat esportiva que es realitza a la Platja d’Empuriabrava en el marc de l’Empuriabrava Sports (zumba, tai-txí, ioga, diferents esports...), concerts diversos, cinema a la fresca, etc. També cal parlar de tota l’oferta de lleure destinada als infants i joves del nostre municipi, que inclou els diferents casals que s’organitzen (esportiu, municipal i l’aventura’t).

- Què representa la Festa del Carme i quins actes convé destacar-ne?
Les Festes del Carme són les festes més importants i emblemàtiques d’Empuriabrava: es podria considerar la festa major d’Empuriabrava. Aquest any els actes comencen el divendres 12 de juliol i s’allarguen fins al dimarts 16. Evidentment, el dia del Carme hi podrem trobar els actes com la processó de la verge del Carme pels canals d’Empuriabrava amb ofrena floral, les actuacions de l’esbart dansaire de Castelló d’Empúries i els Gegants i Grallers de Castelló d’Empúries, els pilars castellers amb els Vailets de l’Empordà, mitja audició de Sardanes amb la cobla Rossinyolets, però també les ja tradicionals havaneres, la sardinada popular i ball. Al llarg de cadascun d’aquests dies podrem gaudir de diferents activitats esportives, més sardanes, castellers, una holi color party, festa de l’escuma infantil, concerts, balls i espectacles musicals diversos, d’entre els quals destaquen els concerts que formen part del Festival Sons del Món, que enguany inclouen les actuacions d’Els Catarres, els Perduts de Sant Esteve de les Roures, The Original Wailers i el DJ Lion Ant. El dia 16 es clourà la festivitat amb el piromusical amb castell de focs artificials i ball de fi de festa.

- A banda de la festa, que cal destacar del calendari d’estiu?
El mateix diumenge 14 de juliol, en el marc de la Festa urbana, s’inaugurarà el nou skatepark que s’ha construït al Passeig Marítim. Aquest va ser un dels projectes més votats en els pressupostos participatius del 2018 i per fi ja és una realitat. Evidentment, pels volts del 10 d’agost cal tenir molt present la celebració de la Festa Major de Sant Llorenç al Centre Històric, que inclourà actes i concerts molt interessants. I també durant el mes d’agost hi haurà el 3r Festival Nautic Jazz. Finalment, i com es fa sempre abans de finalitzar l’estiu, just abans de l’11 de setembre, celebrarem una de les festivitats més importants del nostre municipi, el Festival Terra de Trobadors.