Pia Serinyana

Descobrim les sensacions de la candidata de Fem Cadaqués, Pia Serinyana, la nova alcaldessa del municipi, després dels comicis del 26 de maig.

- Quines són les teves sensacions en aquest inici de legislatura?
Estic satisfeta, si bé pràcticament encara no he pogut parar per pensar-hi. Arribar a l’ajuntament en plena campanya d’estiu fa que sigui una mica més complex aprendre i adaptar-se a tot el que fa referència a l’administració pública. Tanmateix, estem molt animats i bé, motivats per a portar a terme tot allò anunciat en el nostre programa electoral. Compto amb un equip jove, amb gent compromesa: tots nosaltres hem format part d’associacions, hem sigut gent de carrer, sempre molt conscienciats amb temes socials i, per aquest motiu, coneixem bé el poble.

- Quins principals eixos de treball mencionaries com a grup polític?
En primer lloc, posar èmfasi en la participació ciutadana, és a dir, d’on venim nosaltres. Sobretot, incidir-hi a l’hora de tirar endavant grans projectes de poble, com el POUM, juntament amb altres inversions. En segon lloc, sobretot ara, cuidar el turisme, sempre amb sentit; per aquest motiu, volem incorporar un tècnic per tenir present, en tot moment, que al turisme se li doni el caire especial que té Cadaqués, que no sigui de masses i amb el qual no es malmeti el medi ambient, un altre dels nostres pilars.

- Així, doncs, com t’agradaria veure el municipi en els propers anys?
L’objectiu principal és veure un poble més endreçat, sent un dels temes que més ens han demanat, entre altres coses, per no tenir, per exemple, les platges prou cuidades o un desordre i deixadesa en el mobiliari urbà. Penso que, tot i els pocs dies que portem al govern, ja hi hem treballat i ja s’han començat a veure els primers resultats. Com he dit, també volem un Cadaqués més participatiu, amb associacions de barri, i que el ciutadà tingui fàcil accés a l’ajuntament. Volem cuidar tant la gent gran com la gent jove i fer realitat inversions que ajudin a millorar i a recuperar el patrimoni cultural, com per exemple tot allò relacionat amb els arxius històrics.