Una potent programació d’estiu a Portbou que cal tenir ben present

Descobrim les intenses setmanes amb actes de tota mena, a través de la principal encarregada de la cartera de festes a Portbou, la Natàlia Torres.

- Parla’ns de l’actualitat municipal, des de la visió de regidora:
Encetem aquesta nova legislatura amb nous membres a l’equip de govern i, tot i que tenim dies intensos entre la programació i la campanya d’estiu, la veritat és que s’estan posant al dia del funcionament de l’ajuntament de manera molt ràpida. Si bé en Xavier ens ha atribuït funcions personalitzades segons les habilitats de cadascú, les diverses carteres seran compartides, per tal de poder treballar millor i fer-ho sobretot en equip. En el meu cas, per exemple, compto amb dues persones més col·laborant estretament amb el tema de festes.

- Què esperes de la Festa Major que ja tenim a tocar (24-28 juliol)?
Doncs que sigui més participativa que mai. Entre altres coses, muntarem un taller per a nens, per tal que decorin el municipi amb banderoles fetes per ells. L’any passat, el gran tobogan aquàtic va tenir molt d’èxit, així que aquest any repetirem amb ell (el dijous 25). Com a novetat al municipi, tindrem la Fluor Party i un famós Escape Room per a tots els públics. M’agradaria destacar l’orquestra Nova Saturno, d’allò més flexible: primer farà concert i ball per a la gent gran i llavors els seus integrants es convertiran en un grup de versions. Tampoc no em puc deixar dos actes, que també seran molt destacats: el 50è aniversari dels bombers, amb un dinar popular, i l’acte del pubillatge, recuperat enguany (serà el dia 24, amb sopar popular). Finalment, també he de fer menció del correfoc, amb els diables de la Jonquera i de l’Albera (diumenge 28). Realment, any rere any, ells mateixos ens diuen que aquí a Portbou es viu com a pocs altres llocs: és al·lucinant!

- Però l’estiu no s’atura aquí...
Correcte. De fet, abans de la Festa Major, tenim una data ben marcada en el calendari. Concretament, el dissabte 20, amb la Gran Travessia Transfronterera, el Portbou Sona Bé i el gran Carnaval d’Estiu. El Portbou Sona Bé serà la cinquena edició, amb una intensa cercavila de batucada, mentre que el Carnaval sumarà la seva quarta edició, amb final a les barraques dels pescadors. Ja a l’agost, cal parlar del Portbou Hot Jazz Festival. Segur que se’n parlarà més que mai, amb el potent programa que tenim. Per això, cal agrair la gran feina dels seus organitzadors. Vaig assistir a la presentació del festival a Barcelona i, com es comentava, comptarem amb molta gent de fora. Això és una gran satisfacció: els de casa, ja sabem que sempre hi són, així que tenir gent que ens visiti i conegui el poble és importantíssim. Posteriorment, l’agost seguirà enèrgicament, per exemple amb la Nit Blanca (10 d’agost), la festa al camp de futbol (17 d’agost) i les havaneres del dia 24.

Portbou Festa Major