Xavier Barranco

L’alcalde de Portbou, Xavier Barranco, valora l’arrancada del seu equip al consistori, en unes setmanes en què la campanya d’estiu marca el dia a dia en el municipi. Entre finals de mes i a principis d’agost, se celebraran dos esdeveniments molt destacats.

- Quina valoració fas d’aquest inici de legislatura?
Com sol passar a la major part dels municipis de costa com Portbou, són setmanes complicades o, millor dit, molt intenses. Per tant, engegar un nou equip de govern enmig d’una campanya d’estiu no és tasca senzilla. Tanmateix, estic molt content amb la manera com m’està responent l’equip: d’alguna manera, els regidors amb experiència estan fent de guia als nous membres del consistori. Tenim, per tant, allò essencial: un equip molt integrat, ben avingut i molt dinàmic.

- Com afecta, doncs, aquesta campanya d’estiu al municipi?
Les necessitats augmenten, l’atenció al trànsit es multiplica, hi ha problemes a la via pública que diàriament cal estar a sobre... La realitat és que el nombre de visitants no varia enormement, sinó que el que realment es nota és que molta gent, amb segona residència o amb família al municipi, ve per quedar-se durant l’època d’estiu. Per exemple, un problema que ens solem trobar a la via pública és el del mobiliari: molta gent que arriba, sovint per desconeixença, no sap on l’ha de portar quan se’n vol desfer. Un altre tema candent és el del pàrquing: enguany, oferim una zona blava gratuïta per als veïns, fet que ha provocat que alguns visitants s’hagin molestat. Al final, però, és una mesura ben acceptada, ja que entenen que vetllem per l’ordre.

- Quines dates cal marcar en el calendari d’estiu a Portbou?
Sobretot dos esdeveniments: la Festa Major i el Portbou Hot Jazz Festival. A la festa, que serà del 24 al 28, li donarem un caràcter renovat, sobretot perquè es pugui gaudir amb la família i que la mainada s’ho passi bé. Anirà d’acord amb el turisme familiar que impulsem al municipi. Quant al festival, programat pel dia 3 d’agost, puc dir que valdrà molt, molt la pena. Des del matí i fins a la nit, cercavila i concerts: entre altres, hi actuarà l’estrella Conal Fowkes, pianista i cantant de la banda sonora de la pel·lícula Midnight in Paris.